/i/Tespit

  1. 1.
    +14 -1
    kesinlikle ailelerdir.

    Şimdi ki ailelerde genellikle anne ve baba ikisi de çalışır. hepsi demiyorum tabi ki ama şuan ki yaşam koşullarında rahat geçim sağlayabilmek için hem anne hem de baba çalışmak zorundadır. Böyle bir durumda da çocuk küçüklüğünden beri ya bir bakıcı tarafından ya da anneanne/babaanne tarafından bakılmaktadır. Nitekim yalnızca babanın çalıştığı bir ailede sadece anne tarafından bakılan çocuklarda pek bir bozukluk görülmez. Ama bir anneanne/babaanne veya bakıcı tarafından bakılan çocuklar da genellikle bozulma görülür. Bunun nedeni buzdolabında saklamamaları. Şaka yaptım. Tabi ki bunun nedeni anneanne/babaanne veya bakıcının sürekli olarak çocukla vakit geçiremeyeceğinden dolayı eline tablet, telefon verip veya bilgisayar başına oturtup çocuğu kitapla, oyuncakla oyalamak yerine böyle teknolojik aletlerle beyinlerini uyuşturmalarıdır.

    Yukarıda anlattığım gibi bakılan bir çocuk daha okumayı bile öğrenmeden sosyal medyayla tanışıyor. Böylece dışarıda yeni arkadaşlarla oyunlar oynamak, yerden yüksek-saklambaç gibi oyunlarla tanışmak yerine sosyal medyada "popi" olmaya çalışıyor. Kitap okumak yerine sosyal medyada, internette saçma sapan insanların saçma sapan paylaşımlarını okuyor, beynini boş şeylerle dolduruyor. Çocuklar okumak, araştırmak yerine her şeyi yalan yanlış bilgi dolu olan "google'dan, sosyal medya"dan öğreniyor. Onların amaçları sadece sosyal medyada ünlenmek, öne çıkmak oluyor. Bunu başarırlarsa eğer sanki hayatta başka bir amaçları kalmamış gibi yaşamaya devam ediyorlar.

    Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum, kısaca lütfen bizler, sizler ileride aile kurduğumuz, çocuklarımız olduğu zaman onlarla vakit geçirelim. Başımızdan savmak için eline telefon, tablet tutuşturmayalım. Onlarla oturup oyuncaklarıyla oynayıp, dışarıya çıkartıp yeni insanlarla tanıştıralım.

    Onları sosyal medyanın, teknolojinin kölesi yapmayalım !
    ···
   tümünü göster