/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +6
    Dostum bu ambulansa binen sende olabilirsin. Nasıl terbiyesiz utanmazlar var. Daha demin yazdığımda veletler toplanıp okumadım yarrğğmm yazabiliyorlar bu konuya gidip kuzen kuzene gibiş hikayesi okuyorlarda. Yüzlerce boş entry içinde önemli bi konuya değinmek istiyorum. Reklamlardan da görmüşsünüzdür, saygı değer arkadaşlar. Yaşama yol ver projesini. Ankara 112 de paramedik görevini üstlenen bi panpanız olarak bazı bilgiler vermek istiyorum.

    1-Sizlere kısaca 112 nin çalışma prensibini anlatıyım.Siz telefonunuzdan 112 hattını çevirdiğinizde bu telefonu açan KKM(Komuta kontrol merkezi) telefonunuza çıkar,Siz adresinizi verdikten sonra en yakın ASM(Acil sağlık merkezi)ile irtibata geçer acil sağlık merkezlerinde birden çok ekip vardır ve her birimin telsiz kodu vardır(4500) gibi. Komutadan gelen çık talimatı ile hemen ekip toplanıp ambulansa biner. Hani ambulans geç geldi diye bize saldırıyorsunuz ya, biz ambulansa binip çıkış yaptığımız anda komutaya telsizden 4500 çıkış yaptı diye bilgilendiririz ve olay mahaline varır varmaz 4500 vakaya intikal ettik diye bilgi veririz.(çıkış yaptık komutu ile vakaya vardık komutu arasında ki geçen süreyi komuta kaydeder.)Hastaneye nakli gereken vakayı ambulansa aldıktan sonra tekrar komutayı şu hastaneye gidiyoruz diye bilgilendiririz. Hastaneye gidince işimiz bitmez doktora yardım ederiz.

    2-Hani nerde bu ambulans diye, olay yerine gelene kadar binbir tehlike atlatarak ne kazalardan dönerek geldiğimiz ambulansı taşlar tekmelersiniz ya !

    Biz size, annenize ,teyzenize ,babanıza ağlayarak veda etmeyin diye kendi canımızı hiçe sayarak ne zorluklarla size ulaşıyoruz, herbirinize kendi ailemizden birisine bişey olmuş gibi yaklaşıyoruz.Bu muameleyi hakediyormuyuz ?

    3-Bazı durumlarda ambulans gerçekten gecikiyor. Bunun sebebi evinize en yakın Acil sağlık istasyonundaki bütün ekiplerin görevde olması, Komuta kontrol merkezi bölgenize en yakın diğer istasyondan ekip yönlendiriyor sizlere. Bazı bölgelerde istasyonlar arası kilometrelerce uzakta olabiliyor.Ama daha çok noluyor biliyor musunuz ? 3 4 tane ne olduğu belirsiz it sırf eğlenelim diye arıyor 112 yi karışık adresler veriyor sırf 2 dakika gülecekler eğlenecekler diye , Ambulansla bütün sirenleri bağıra bağıra adresi arıyoruz neden ? Çünkü bize ihtiyacı olan birisi var ve bizim ona yetişmemiz gerekiyor bu kadar uğraştan sonra anlıyoruz ki ihbar asılsız. Tabii bu arada bize gerçekten ihtiyacı olan birisi ambulans bekliyor, en yakın acil istasyonu da tabiki biziz.Ama nerdeyiz 4 tane veledin 2 dakikalık eğlencesindeyiz. Hemen bize gerçekten ihtiyacı olan adresi aramaya gidiyoruz. Sirenlerimizin hepsi açık olmasına rağmen yol verilmiyor,yol verilmediği gibi arkamıza sanki düğüne gider gibi bir araç konvoyu takılıyor.Ön araçlardan diyorlarki içinde hasta yok trafikten kurtulmak için siren açıyorlar, kalp krizi geçiren babasını nede çabuk unutuyor ? Dedesini ? annesini ? Yada kendisi kalp krizi geçirirken biz yine onu ambulansla hastaneye yetiştirmeye çalışıcaz o bunu bilmiyor. Bizi trafikte beleşçi ilan etmişler(Gereksiz siren kullanımı kanunla sınırlandırılmıştır meslekten atılmaya kadar cezaları var )
    Olay yerine vardığımızda hasta yakınları bizim yol boyu yaşadıklarımızı bilmeden, geç kaldınız diye ilk başta ambulansa saldırıyorlar , sonra bizlere ona ne pahasına olursa olsun yardıma gelmiş bizlere. Gözlerini okadar çok nefret bürümüş ki bunların. Annesine ileri yaşam desteği uygulamamıza bile müsade etmiyor küfrederek.

    4-Dayak yememize, küfür edilmesine, ambulansın hasarlar görmesine rağmen 112 meslek olarak yapılcak bir iş değildir, 112 sevdadır. Size yasal bir hakkımızdan bahsediyim. Olay yerine geldiğimizde çevre güvenliğinden emin değilsek ambulanstan inmeme hakkımız var, yardımımıza ihtiyacı olan kişinin durumu çok kötü olsa bile. Olsun biz yemin ederken yaşatmak için yaşamaya yemin ediyoruz, Küfür neymiş , dayak neymiş, sedyeyi sırtımızda kırmalarıda neymiş önemli değil.Bu entriyi okuyan kardeşim, biz bir iki tane yumruk bir iki tekme yeriz sorun değil, babanı bi hastaneye yetiştirelimde...

    NOT:KUSURA BAKMAYIN BiRAZ UZUN OLDU AMA ÇOK DOLMUŞTUM.
    ···
   tümünü göster