/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7 -1
    Lisede bi tane kıl bir kimyacı hocam vardı. Hala adını küfürlerle anarım. Hiçbir zaman da hakkımı helal etmeyeceğim o kendini bişey sanan az kıymetli zaata.
    Şimdiden söyleyeyim bu hoş bir anı değildir. O şeref eksiği adam yüzünden bütün sınıfa rezil oldum. Sonra tabi bütün okula da yayıldı. Üstelik haksızdı. dıbına koyduğum bir yanlış anlaması yüzünden bana tokat bile attı. Neyse hikayeye giriyorum. Kısa olması için uğraşacağım.

    işte bir gün dersteyiz, 11. sınıf 2. dönemeydik bundan üç yıl önce. Zaten sevmezdim bu hoca yüzünden kimyayı. ilk notum da zayıf gelmişti. Dersin konusu hidroliz. bin, akıllı tahta gelenden beri ultra hızlı olmuştu. Konu da anlatmazdı. Sadece yazdırırdı. Ama o gün konu anlatacağı tuttu. "Hidroliz" dedi. Sonra kısa bir tanım yaptı. Bizden örnek istedi. Ben de eh peh iyi öğreyimdir. Tuttum örnek verdim:
    NaOH+HCl=> NaCl
    En basit örnek işte. Ama bir şeyi unutmuştum. Bu binin ismi Naci'ydi amk. Arkadan sınıf kıkır kıkır yapıyor. Ben hala bi gib anlamamıştım. Hoca geldi yanıma eliyle çeneme tuttu. Sonra bin "Sen benle dalga mı geçiyorsun? " diye bağırdı. Amk o zaman anlamıştım bu binin üzerine alındığını. "Ben öyle demek istemedim" dememe rağmen. huur hafiften tokatı indirmişti yüzüme. Sert vurmadı ama bütün sınıfın önünde böyle bir şeyi yağması. Üstelik asla haylaz, yaramaz, tembel bi veled olmama rağmen bunu yapması çok ağrıma gitmişti. Gerisini tahmin edebiliyorsunuz. Asla ondan özür dilemedim.

    Gönül isterdi ki ayar falan vereyim ona. Bir gün o da yer birinin ayarını. Neyse olay bitti. Ben bu muallaknin ikinci sınavından tam not aldım. Belki bu onun için bir ayardır. Sonrasında üniversite sınavlarında da okulun en iyi derecelerinde birine sahiptim. istediğim yere gittim. Bu bin hala aynı okulda. Arada selam falan veriyorum.

    Sizden isteğim panpalarım, küfürlerinizi ekgib etmeyin. Allah liseli panpalarıma bu tür muallak hocalar konusunda sabır versin.

    Adettenmiş bu da böyle bir hoş olmayan anımdır.
    ···
   tümünü göster