/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +14
    Cerablus'a düzenlenen harekattan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye sabah 04.00'te Cerablus'taki IŞiD hedeflerine yönelik operasyon başlattı. "Fırat Kalkanı" adı verilen operasyon kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldı. Atışların devam ettiği, havada bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu öğrenildi. Sınırdan gelen son habere göre de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tank birliklerinin Suriye sınırından içeri girdiği bildirildi. Özgür Suriye Ordusu'nun da sınırın 3 kilometre içindeki Keklice köyüne yaklaştığı öğrenildi..
    Kapımızda büyük bir savaş olacacak beyler...
    5000 e yakın bordo bereli askerimiz girmiş durumda son dakika haberlerle editleyeceğim

    TRENDE ÇIKARIN Ki HERKES GÖRSÜN BEYLER!!

    EDiT.
    DÜNYA BASININDA DA SES GETiRMiŞiZ.
    Türkiye'nin uzun süredir konuşulan Cerablus operasyonunu başlatması dünyada anında yankı buldu. Dünyanın bütün büyük haber kuruluşları TSK'nın Suriye'ye harekatını son dakika haberi olarak geçti.

    Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından Suriye’nin Cerablus kentinden IŞiD’i temizlemek için başlatılan operasyon dünya medyasına da yansımaya başladı.

    Reuters ise ismini vermediği üst düzey bir Türk yetkiliye dayanarak "Bir grup Türk özel kuvveti kuzey Suriye'ye girdi" ifadesini kullandı.

    Edit2.
    Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAiŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları KEKLiCE KÖYÜNÜ ELE GEÇiRDi. Şuan Merkeze doğru yol almamız bekleniyor.
    Edit.
    Cerablus operasyonuna PKK'dan ilk tepki geldi. Sözcü Hac Mansur doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazırız, dedi.
    Suriye'de vekaleten değil, asaletin harekat başlattık, piyon örgütlerle değil, kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Yürekli milletiz... Operasyonunun amacı önemli. Operasyonla, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Türkiye'nin sınır güvenliğinin korunması hedefleniyor.
    Türkiye DEAŞ'ı vurunca Salih Muslim rahatsız olmuş. PKK, DEAŞ ile beraber Türkiye'ye karşı savaşacak, terör eylemleri yapacak göreceksiniz.
    FIRAT KALKANI Operasyonu için 24 Ağustos tarihi özellikle seçilmiştir.. 500 yıl önce bugün ki cerablus'ta Mercidabık zaferi yaşanmıştı..
    Edit.
    IŞiD'iN iKMAL YOLLARINI KESTi

    Keklice'den sonra Tel Şair köyü de birkaç saat içinde ÖSO'nun denetimine geçti. Doğan Haber Ajansı, ÖSO güçlerinin Tel Şair'in hemen ardından Elvaniye ve Güğüncük köylerini de IŞiD'den temizledi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞiD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı IŞiD araçları da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Türk savaş uçakları IŞiD’e ait bomba yüklü üç aracı da imha etti.

    ÇATIŞMALARDA 46 IŞiD MiLiTANI ÖLDÜRÜLDÜ

    .
    ···
   tümünü göster