/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +12
    1 Dişinizi fırçalarken, dişleriniz kanıyorsa, kalbiniz tehlikede anldıbına gelebilir.

    2 Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin. Üzerinde rahat rahat yürüyebiliyorsanız vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir.

    3 Avuç içlerinize bakarak karaciğeriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kırmızı ve lekeli avuç içi sorunlu karaciğerin işaretçisi olabilir.

    4 Aynaya yaklaşın ve bir gözünüze dikkatlice bakın. Göz bebeğinizin çevresinde bulunan iris tabakasının etrafında beyaz bir daire olması kolesterol seviyenizin yüksek olduğu anldıbına gelebilir.

    5 Bir dakika boyunca alıp verdiğiniz nefesi sayın. Eğer dakikada 15 ya da daha az nefes alıp veriyorsanız ciğerlerinizin sağlıklı olduğu söylenebilir, fakat bu sayı 15’ten fazla çıktıysa bir sorun olduğu söylenebilir.

    6 Tırnaklar sağlığınızın önemli bir göstergesi sayılıyor. Tırnaklarınızda mavilik ya da morluk görmeniz bir kalp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuzun işareti olabilir. Tırnaklarınızın üstünde tümsekler bulunuyorsa ve kalın tırnaklarınız varsa solunum yollarınızda bir sorun olabileceği söylenebilir.

    7 Şeftali, kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı koruyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor ve hazmı kolaylaştırıyor.

    8 Kavun, kanı temizliyor ve antioksidan özelliği bulunuyor. Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor, bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor.

    9Karpuz, böbreği temizliyor, astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

    10 Çilek, strese iyi geliyor, sakinleştirici etkisi var. Sigara dumanının etkilerini azaltıyor.

    11 20 adet kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunuyor ve bu maddenin ağrı kesici etkisi aspirinden on kat daha fazla.

    12 Özellikle yürümek ve koşmak gibi egzersizler enerjinizi atmanızı sağlıyor ve bu sırada salgılanan hormonlar sayesinde daha olumlu enerjiler yüklüyor. Bu nedenle uzmanlar stresli anlarınızda vermeniz gereken kararları kısa bir yürüyüşten sonra vermenizi öneriyor.

    13 Gözlerinizi kapatıp en çok olmasını istediğiniz şeyi düşünmek vücudunuzda mutluluk hormonu salgılayarak, kaslarınızı gevşetiyor. Gerçekçiliği yitirmeme koşuluyla hayal gücünü geliştirmek stresle iyi bir baş etme tekniği.

    14 Sinir sisteminin üzerindeki etkisi çok büyük olan uyku düzeninizin bozulması stres eşiğinizi düşürerek, anlık olaylardan bile çok daha büyük hasar almanızı sağlayabiliyor. Bunun için uykunuzu düzenlemeli ve çok stresli anlarınızda kısa süre uyumaya çalışmalısınız.

    15 Gülmek kan basıncını düşürerek, kalp krizi geçirme riskini düşürüyor. Stresli zamanlarda kahkahalar ile gülmek zor bile olaylara esprili bir bakış açısıyla yaklaşmak, mizah yazıları okumak ya da komedi filmleri izlemek öneriliyor.
    ···
   tümünü göster