/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 201.
    -1
    isveçte tecavüzün tanımı bizdeki gibi değildir. en ufak taciz tecavüz kapsamında yargılanır. isveç polisi her cinsel saldırıya ayrı bir dava açar, yani bir gecede ne yaptıysan yaptın en ağırıyla suçlanmazsın, her yaptığın hareket ayrı dava konusudur, bu da tecavüz davalarının sayısını katlar.
    tecavüze uğrayan kadınlar isveç'te polise gitmeye korkmaz, aman ailem öğrenirse öldürür diye gizlemeye çalışmaz. çatır çatır şikayet eder. o yüzden isveç'te polisin kayıt altına aldığı tecavüz oranları diğer ülkelere göre en yüksektir. yapılan araştırmalar kadın erkek eşitliğinin daha yüksek olduğu ülkelerde kadınların tecavüzü ihbar etme oranlarının daha yüksek olduğunu ortaya koymaktadır.
    bir de son yıllarda artmasının en büyük sebebi ortadoğudan isveç'e giden göçmenlerdir (evet türkler de dahil). göçmenlerin cinsel saldırıdan şikayet edilme oranı, orjinal isveçliye göre 5 kat fazladır.
    ···
    1. 1.
      0
      Eksidekini mi kopyaladin yoksa o da mı sensin pnp
      ···
    2. 2.
      0
      kopyaladım ama bende biliyorum bunu baya bi arastirmistim onceden neden dunyanin en iyi ulkelerinden birinde tecavuz kayitlari fazla diye
      ···
   tümünü göster