/i/Tespit

  1. 26.
    +17
    Obsesif bin oku bakalım beğenecek misin, gerçi beğenmezsen de gibimde değil.

    Bildiğin üzere dolaşım sistemimiz kapalı bir sistem, madde alışverişi hücreler aracılığı ile yapılıyor. Ve gene bildiğin üzere damarlara ufacık bir hava kabarcığı bile girse kalbe gittimi yannanı taşşaklarla beraber yiyoruz. Bu bilgiler üzerinden şu sonuca varıyoruz, damarlarda hiç hava boşluğu yok, bunu aklında tut lazım bu, her yer zibille sıvı, sıp sıvı hem de.

    Gaz basınç formülü de bildiğin üzere P=n.R.T/V ya da P.V=n.R.T diyelim sonradan işlem yapıcaz sıkıntı olmasın. Bu formülden anlıyoruz ki gazın basınç yapması için hacmi olmasına ihtiyacı var, özkütle formülü yerine bunu kullansaydın keşke, ah pardon bilmiyordun galiba dimi lan cahil ibine neyse sakin.

    3. Olarak şunu da söyleyip sonuca geçiyoruz, her yer tıka basa sıvı olduğu için buhar olmaya yeltenen sıvılar falanlar filanlar damarların içindeki kanın basıncı ile tekrardan kanda çözünüyor ve maalesef ki gaz formuna geçemiyor, yani gaz yok hacim yok (gazın hacmi=0=V).

    Sonuç olarak;

    V=0
    P.0=n.R.T=0 yani P=0

    Basınç yok patlama yok.

    Tabi senin o gibimsonik dolaşım sistemini bilemiyoruz.

    Edit: @2.6'ya cevap niteliğinde bir bilgilendirici bilgi daha;

    Gevrek kardeşim;

    Basınç ya da bir şeyin değeri 0 oldu diye tanımsız diyemezsin, yok dersin, ulan sırf işlem tanımsız olmasın diye hacmi bölen durumundan çıkarttım. Yani;

    V=0 iken P ile V'nin çarpımı=0

    Bu da demek oluyor ki formülden dolayı gaz yok.

    Atmosfer basıncı konusuna gelirsek, üstteki bilimsel romanımda bahsettiğim gibi damarların içindeki kanın yaptığı bir basınç var, atmosfer basıncı o basınçla dengeleniyor. Ben bunu bizim Obsesif arkadaşımız sadece buharlaşma konusuna değindiği için anlatma gereği duymadım, sonuçta onun için yeterli bir cevap olacaktı diye düşündüm.

    Umarım bu yazdıklarım da seni tatmin etmiştir mısır gevreği kardeş.

    Edit 2: Gevreğe;

    Güzel kardeşim kıtır kardeşim;

    Ortada gaz yoksa gaz basıncı da yoktur sonuç olarak formülleri gaz basıncını belli eden P=0'dır.

    dıbına koyim ortada hacim yok mol yok olmayan gazın sıcaklığı yok ben neyle neyi çarpayım da basıncı 0'dan farklı çıkartayım çözemedim seni, koskoca pekekent Nurettin yalan mı söylüyor ne demek istiyorsun güzel kardeşim.

    Al formülün daha akademik hali bu;

    (P+a.n²/V²)(V-n.b)=n.R.T

    Bana bu formül üzerinden ya da sade hali üzerinden olmayan basınç ve maddede(gaz), o maddenin yani gazın yaptığı basıncın 0'dan farklı olduğunu yani var olduğunu ispatla fiziği de bölümü de bırakıyorum.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Üstad saygıyla önünde egiliyorum
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      helal olsun amk

      edit: am züt meme
      ···
   tümünü göster