/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    öncelikle selamün aleyküm muhterem cemaat benim birkaç fikrim var sizinle paylaşmak önerilerinizi almak istiyorum;
    konum ise okudugunuz uzere: Peygamber efendimiz'in (s.a.v) sünnetlerine at gözlüğü ile bakıyoruz. Konuyu iki örnek üzerinden açıcam eger sizinde aklınızda varsa yorum yaparsınız

    Destur!

    Evet sayın müminler ilk örneğimiz gusül abdesti alırken ilk sag omuzdan sonra bilmem gıdğımıza su dökerek başlanması rivayetlere gör sünnetmiş. Şimdi şöyle bi olay var o zaman da şuankiler gibi dusakabinler yoktu bildigimiz tasla duş alıyor idiler. O yüzden dökerek yıkanıyolardı ama bizim zamanımızda bide simdi tepeden su fiskirtan alet cok rağbet görmeye başladı altına girdigimiz anda ıslanıyoruz zaten bence o yüzden bu konunun sünnet olmayabilecegini düsünmekteyim. Ama tabii yapan varsa allah kabul eder insallah.

    ikinci konumuz ise : Tüm herkesin bildiği misfakla dişleri temizlemek sünnetmiş şahsen ben çocukluğumda çok sevap kastım bu yöntemle ama simdi düşünüyorum o zaman da aynı şekilde dış fırçasıda yoktu. Eğer o zaman diş fırcası olsa hz. muhafazid olm misfakla temizleyince daha cok sevap dermiydi ? Bu misfakda ki asıl olay diş fırçalamanın bir sünnet olduğudur bence. Yani her gece diş fırçalarken temiz sevap kasıyoruz.
    Teşekkürler, iyi geceler
    ···
   tümünü göster