/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +1
    Yüce Orta Dünya Halkı,
    Yurdumuzun içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumu ile anarşik ve bölücü eylemleri; alınması gereken tedbirleri çok kısa olarak izah etmeye çalıştık. Yine çok iyi hatırlayacaksınız ki, iki yıldır her fırsattan istifade ile muhtelif defalar verdiğimiz beyanat ve radyo-televizyon konuşmalarımız da bu hayati önemi olan konuları dile getirmiştik.
    Kalbi bu vatan ve millet için atan sağduyu sahibi vatandaşlarım kabul edeceklerdir ki; ülkemizin halen içinde bulunduğu hayati önemi haiz siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlar, devlet ve milletimizin bekasını tehdit eder boyutlara ulaşmış ve bu hal devletimizi, Orta Dünya tarihinin en ağır buhranına sürüklemiştir.
    Yine hepinizin bildiği gibi; anarşi, terör ve bölücülük, her gün yüzlerce vatandaşımızın hayatını söndürmektedir. Farklı dini ve milli değerleri paylaşan Orta Dünya’nın Hür Halkları siyasi çıkarlar uğruna, çeşitli suni ayrılıklar yaratılmak suretiyle muhtelif kamplara bölünmüş ve birbirlerinin kanlarını çekinmeden akıtacak kadar gözleri döndürülerek, adeta birbirlerine düşman edilmişlerdir.
    Yüce Illuvatarın kuralları esas alarak kurulan Orta Dünya’nın bu duruma düşürülebileceğini, bundan 10 sene evvel tasavvur dahi etmek mümkün değildi.
    Düşüncelerimiz, dinimiz üzerinde ve akla gelebilen her konuda dış ve iç kaynaklı bölücü ve yıkıcı faaliyetler bütün şiddetiyle sürdürülürken ne hazindir ki; bir kısım gerçeğe uymayan özerklik, dar görüşlü, sahibinden başkasının inanmadığı bilimsellik ve koşulları dikkate almayan salt hukuk savunucuları, yıkılacak devletin enkazı altında kalacaklarının, yok olup gideceklerinin idraki içinde olamadıkları görünümünü vermişlerdir. Bu acı hakikatleri görüp çare arayanların veya Orta Dünyayı uyaran ve milleti bütünleşmeye davet edenlerin ise seslerini duymak mümkün olamamıştır.
    Uzun zamandan beri bu fevkalade üzücü olayları yakından takip eden Mordor, Dol Guldur ve Isengard milis kuvvetleri hatırlayacağınız gibi; milletin kendisine verdiği yetkileri kullanamayan ve bu korkunç gidişi acz içinde seyreden anayasal kuruluşların tümünü kral ve vekilharçları aracılığıyla uyararak, alınması gereken tedbirlere de yer vermek suretiyle Orta Dünyaya karşı yüklendiği sorumluluğu dile getirmiştir. Aradan geçen 8 aylık süre içerisinde yaptığımız sayısız uyarmalara rağmen hemen hemen bu tedbirlerin hiç birine yasama ve yürütme organları ile diğer anayasal kuruluşlardan yeterli bir cevap alınamamış ve bu konuda müspet faaliyetleri de izlenememiştir.
    Kurallarımız, Orta Dünya’nın Hür Halkının dini inançlarından ötürü kınanamayacağını, açıkça belirtmiş olmasına rağmen, tek bir oyun peşinde koşan krallar ve vekilharçlar, yüce Illuvatarın unutulmuş mezhep ayrılıklarını kışkırtmakta faydalar görerek Edoras, Kuyutuorman, Isengard, illerinde siyasi çıkarlar uğruna vatandaşlarımızın birbirini katletmelerine neden olmuşlardır.
    Sevgili Vatandaşlarımız,
    işte bütün bunlar ve buna benzer sayılabilecek ve hepiniz tarafından yakinen bilinen daha birçok sebeplerden dolayı Orta Dünyanın ve milletin bütünlüğünü, milletin hak, hukuk ve hürriyetini korumak, can ve mal güvenliğini sağlayarak korkudan kurtarmak, refah ve mutluluğunu sağlamak, kanun ve nizam hakimiyetini, diğer bir deyimle devlet otoritesini tarafsız olarak yeniden tesis ve idame etmek gayesiyle devlet yönetimine el koymak zorunda kalmıştır. Bugünden itibaren yeni hükümet ve yasama organı kuruluncaya kadar muvakkat bir zaman için yasama ve yürütme yetkileri Mordor, Dol Guldur ve Isengard milis kuvvetlerinin Kara, Deniz, Hava Kuvveti Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı’ndan oluşan Konseyimiz tarafından kullanılacaktır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster