/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +356 -17
    Merhaba birbirinden güzel insanlar.

    Sözlükte geziniyorum. Genellikle boş başlıklar, karılı kızlı, gibiş sokuş olan hikayeli başlıklar tutuyor. Eminim bu yazdığım yazıyıda okumayacaksınız ama ben genede bir umut diyip yazıma başlayacağım.

    Madde madde yazmaya karar verdim. Baktığım kadarıyla madde halindeki başlıklar daha okunası bir hali olur. Kendinizi nasıl geliştirebilirsiniz, kültürlü bir insan olup karşınızda ki insandan bilgi olarak nasıl üstün olabilir, ve dışarıda nasıl saygı görebilirsiniz onları maddeleyerek yazacağım.

    1-HER ZAMAN KiTAP OKUYUN.
    Bir çok şeyin başı kitaptır. Kitap okuyun.Çin'de üretilen yüzlerce iphone, samsung telefonlar var ama Çin'e gidip baktığınız da hiç bir insanın elinde son model telefon değil de, yeni basılmış sayfaları pırıl pırıl kitaplar görürsünüz. Boş kitaplar da okumayın. Siyasi, Bilim,Tarih, Felsefe kitapları okuyun. Kendi düşüncenize zıt düşen kitapları okuyun. Boş zamanlarınızda, metroda, otobüste , sıra beklerken, tüm boş vakitlerinizde açıp 1 sayfa , 10 cümle okuyabilirsiniz. 1 kelime ,1 sayfa 1 sayfadır. Ne kadar çok kitap okursanız kelime dağırcığınız gelişir ve diksyonunuz okadar da ilerler. Farklı farklı kelimeler kullanırsınız cümle içinde. Karşınızda ki insanlarda size böm böm bakakalır * .

    2-ARAŞTIRIN
    interneti sadece ferre, sözlüklerde takılıp makara yapmak, oyun oynamak için kullanmayın. internete baktığınız zaman günümüzde bir tıkla her bilgiye ulaşabileceğiniz bir platform olup çıkmıştır. Hep araştırın. Gün içinde, evde, okulda, işyerinde bir konumu geçti açın internetten bakın. Bu insanlar ne konuda konuştular inceleyin.O konuya hakim olun. Okulda işlediğiniz derste sizi meraklandıran birşey mi oldu. Bir deftere not tutun, eve gidince o merakınızı tıklayıp giderin.

    3-GÜNDEMi TAKiP EDiN.
    Haberleri günlük olarak takip edin. Gazetelerden olsun, internet sitelerinden olsun veya televizyondan olsun. Her gün aynı haberi izlemeyin. Farklı haber bültenlerini takip edin, farklı gazeteleri okuyun. Farklı yerlerden okduğunuz zaman aynı konuyu size farklı farklı düşüncelerle yansıtıldığını görüceksiniz, sizinde o konuya farklı açılardan görüşleriniz olmuş olucak.

    4-KÖŞE YAZILARINI OKUYUN
    Günlük köşe yazılarını okuyun. Üst madde de bahsettiğim gibi o günün olaylarını kaleme alan farklı farklı yazarların düşüncelerini görüp olaylara farklı açılardan bakmayı öğreneceksiniz.

    5-NOT TUTUN
    Her zaman yanınızda cep defteri bulundurmaya çalışın. ilginizi çeken birşey olduğunda günlük hayatta yeni öğrendiğiniz zaman onu yazarak aklınızda kalmasını daha da kolaylaştırabilirsiniz.

    6-PLANLI, PROGRAMLI BiR ŞEKiLDE HAREKET EDiN.
    Plan program aslında baktığınız zaman bu yazdıklarımın en başında gelen maddelerden. Hayatınzıda her zaman planlı olun. Bilgisayar başına geçmeniz, araştırma saatleriniz, yemek yeme saatiniz, yatış saatiniz, kalkış saatinizi planlayın.O gün ne yapıcaksınız bir plan, program defterinize yazın ve o yazdığınız saate uyun.

    7-YABANCI DiLiNiZi GELiŞTiRiN.
    Artık Dünya'da tek bir dil yetmemeye başladı. Tatile gittiğinizde, iyi bir kariyer sahibi olduğunuzda tek bir dil bile yeterli olmayacaktır sizin için. Herşeyi bırakın dil öğrenmek başlı başına bir kültürdür zaten. ingilizce öğrenin, Almanca öğrenin, ispanyolca vs vs. Başta ingilizce olarak istediğiniz başka dilleride öğrenebilirsiniz zor birşey değil. Baktınız hiç bir şey olamadınız en kötü tercüman olarak hayatınızı idam ettirirsiniz.

    8-SOSYAL OLUN. FALiYETLERE KATILIN.
    Sosyal olun, yeni insanlarla tanışın. Yeni insanlarla dediysem karı kızla veya serseri boş tipli insanlarla değil. Kendisini geliştirmekle uğraşan hayata bakış açısı oluşmuş insanlarla takılın. Farklı görüşlerde olabilirsiniz bu sizin için daha iyi. Klüplere katılın. Edebiyat klübü,Dil Klübü, Felsefe klübü size en yakın hangisiyse araştırın onlara katılın. insanlarla münazara içinde olun.

    9-HEDEF KOYUN.
    Kendinizin bir amacı olsun.Bir hedef koyun.Önce küçük küçük hedefler onları gerçekleştirin. Mesela şu sınavdan 70 in altında almayacağım deyin onu gerçekleştirin. Çok geç yatmayacağım diyin o hedefinizi tamamlayın. Ardından büyük hedeflere 1 sene,5 sene, 10 sene sonra ki hedeflerinizi koyun.Bu hedefler kariyer odaklı olsun..

    10- KENDiNiZi TANIYIN!
    En önemlisi kendinizi tanıyın. Ben buyum diyin. Benim yeteneklerim bu yöne daha ağır basıyor ben bu yönde doğru gitmek istiyorum diyin. Unutmayın çok iyi bir kariyer çok para kazanmak değildir. Zaten iyi bir kariyeriniz yaptığınız iş en iyi olursa para kazanırsınız. Spor'a mı ilginiz var spora yönelin, sanata mı sanata , müziğe mi müziğe, sanayi sektörüne mi sanayi sektörüne yönelin. Önce kendinizi tanıyıp sonra kendi hedeflerinizi koyup onlara yönelik çalışmalarda bulunun.

    Hepinizin güzel bir hayat geçirmeniz dileğiyle..
    ···
   tümünü göster