/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +758 -127

    1


    iki kürt balık tutuyormuş. birisi yakalayıp çıkarmış sudan. balık çırpınıyormuş. diğerine sormuş:"bu yaşıyor napayım bunu"?
    diğeri cevap vermiş "kafasını Suya sok boğulsun"

    2


    kürdün biri tarihin birinde gelir köyünden istanbul'a. karşıdan karşıya geçmesi gereken bir yerde anlamamış bir şekilde ışıklara bakarken, incicinin birisi: dostum bak burada yeşilde türkler, sarıda araplar kırmızıda da kürtler geçer der ve uzaklaşır.

    kürt bakar yeşilde herkes geçiyor içinden burada ne kadar çok türk var diye düşünür.
    sonra sarı yanar kimse geçmeyince istanbul'da hiç arap yok ki mq der.
    kırmızı yanıncada atlar yola, korna kıyamet araçlardan "ne yapıyorsun kardeşim, ana bacı karıştırma gibi ayıp hareketler falan,
    kürt şöyle bir bakar millete

    "lo kürdüm ben kürt" deyip zkine takmadan karşıya geçer.

    3


    bir türk bir kürt bir fransız bir de rus uçakta gidiyorlarmış.
    uçak arıza yapmış, sadece iki paraşüt varmış. pilot nasıl yapsak da bu paraşütleri biz alsak derken, hostes "ben hallederim, siz bana bırakın" demiş.
    fransızın yanına gitmiş, "beyfendi rica etsem uçaktan atlar mısınız * " demiş, fransız, "tabi matmazel" deyip, atlamış.
    rusun yanına gitmiş, "asker sana emrediyorum, uçaktan atla!!" demiş, rus "emredersiniz!!" deyip atlamış.
    türkün yanına gitmiş, "sen aslansın, kaplansın, burdan nasıl da atlarsın, helal olsun" demiş, türk gaza gelmiş, hemen atlamış.
    kürdün yanına gitmiş, "burdan atlamak, yasak" demiş..

    4


    bir kürt, bir kayserili, bir trabzonlu aynı kazada ölürler. aileleri perişandır. cenaze evlerinde feryad figandan geçilmemektedir. cenaze günü gelir çatar. üç kader arkadaşının cenaze namazı aynı camide kılınmaktadır. hoca tam namaza duracakken mucizevi bir şey olur ve trabzonlu gökten iner. ayılanlar, bayılanlar... ahali kendine gelir gelmez trabzonlunun etrafını sarar, başta da kayserili ve kürdün ailesi.

    kayserilinin ailesi sorar: sen ne yaptın da geri gelebildin?

    -meleklere rüşvet teklif ettim. kabul ettiler. bastım parayı saldılar beni...
    -e bizim çocuk niye gelmedi?-o hâlâ pazarlık yapıyor, anlaşabilirse gelecek.

    kürdün ailesi de meraklanır: bizim oğlan nerededir?

    -o biraz zor gelir.
    -niye?
    -rüşvet isteyen meleklere "ben ne verecem ya devlet versin" deyip duruyor...

    edit

    beyler alıntıdır amaç bir başlık altında bulmak fıkraları

    Sizden Gelenler


    1

    dünyada nesli tükenmekte olan bir dişi eşeğin devamı için bir insanla çiftleştirilmesi gerekir ancak dünyada kimse buna yanaşmaz. giderler hakkariye. kamyoncu kürt dayının birine derlerki aha şu eşeği 40.000 tl ye gib. adam der düşüneyim aga. aradan bi saat geçer der tamam. sorarlar niye bu kadar uzun sürdü. 20.000'e kamyonu sattım. 20.000'de arkadaşlardan toparladım der.

    2


    K*rdün birisi eşeğiyle geziyomuş. Azmış kudurmuş. Kendi kendine "Dur ben bu öşexi gibeyim dayanamıyorum" demiş. Eşeğe yanaşmış ama eşek bunu tepmiş. Neyse demiş yoluna devam etmiş. Sonra tekrar denemiş ve eşek tekrar tepmiş. Kürd üzgün üzgün yoluna devam ederken yolda çok güzel bir kız görmüş. Kızın yanına gitmiş ve "sana zahmet şu öşexin ayaklarını tut da bi gibeyim" demiş.


    3


    Birgün iki kürt türk olmak istemiş ve birine nasıl türk olunacağını sormuş adamda karşısındaki dağı göstererek buraya tırmanırsanız türk olursunuz demiş iki kürt tırmanmaya başlamış biri çıkmış bağırıyor türk oldum olley diye ikincisi neredeyse çıkacak ama yorulmuş tırmanan arkadaşından yardım istemiş arkadaşıda demişki: gibtirgit amk kürdü.
    ···
   tümünü göster