/i/Telefonlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +284 -26
    Oncelikle telefonunuzda bunlar varsa simdi silin;
    Clean Master
    Battery doctor
    360 security vs.

    Bunlar reklamdan acuna donmus, rami somuren, gorsel satafatlarla kullanicinin gozunu boyayan populer sozde temizlik uygulamalaridir.

    Simdi yazacagim uygulamalar asil kullanmaniz gerekenlerdir.

    Oncelikle karar verin



    Telefonum zaten eski, garantisi gibimde degil veya bitti. Ben telefonumun ucmasini istiyorum. Yani root atarim sorun degil.

    Yok kardes ben root isine girmem telefonu yeni aldim, junklari temizlesem yeter.

    Root nedir?

    Root binevi kizlik bozmadir. Yani telefonun kilidini kirmadir. Telefonu ureten kardes, sen bana karisma,beni kisitlama, telefonun beyniyle oynarim ben,ne yaptigimin farkindayim demektir. Buna karsilik firmanin 'o zaman garantiyi iptal ederim kardes 'demesidir. Fakat rootu kaldirdiginda servisci elemanlarin sorun cikarmadigini soyleyenler var.

    Rootun bir zarari olmaz. Sadece garanti gider. Onun disinda sana erisim izni verir. Sen bu izinle gidersen bilmedigin bi sey yaparsan gote gelebilirsin. Ornegin bilinmeyen bir tweak i kurarsan arastirmadan, riske atarsin,brick olur telefonun. Veya gaza gelip sistem uygulamalarini kaldirirsan aralarindan farkinda olmayip gerekli bir seyi silersen illa ki stock rom atman gerekebilir duzeltmek icin. Yani normal kullandigin surece sorun olmaz. Faydasi olur.



    ROOT istemeyen panpalarimin indirmesi gereken 2 uygulama;



    • Boost + veya CCleaner
    • Purify

    -BOOST+ / CCleaner-



    Bunlar boyutu dusuk, reklam orani en dusuk, adam akilli temizlik uygulamalaridir. Bunlarla arada bir temizlik yapmaniz yeterlidir. Birini kullanin. Arka planda ram somurmez.

    -Purify-



    Root olmadan biraz yavastir. Fonksiyonu arka planda calisan uygulamalari uyutmaktir. Root olmadan siz elle uyutmaniz gerekir. Ayarlarini kurcalarsaniz hakimi olursunuz. Sık kullandiginiz uygulamalari beyaz listeye alin, gerisini uyutsun. Bataryada %30 40 farki hissedersiniz.

    ROOT atarim diyen panpalarim, asil gelelim size;



    Bizim indirecegimiz uygulamalar;

    • Kingo Root (apk)
    • EX Kernel Manager (internetten apk indirin)
    • Purify (play store dan)
    • Boost + (play store) (uyumsuz diyosa apkmirror dan apk indirin.)

    Oncelikle root icin;



    Kingo rootu indirin ve tek tikla rootunuzu yapin.

    Mobilde iseniz mobil icin olan apkyi indirin. Telefondaki uygulamayla pcsiz tek tikla olur. Ha olmadiysa ve pc de iseniz pc icin olani indirin.Sonra telefonu pcye takip halledin. Bu kesin yoldur.

    Buradan indirin;
    https://www.kingoapp.com/

    Root isleminden sonra EX kernel manager(apk) ile Purify i indirin.

    -EX Kernel Manager-



    Bu uygulamaya giriyoruz. Root izni isteyecek, izin ver diyin. Uygulamada soldan cekin ve CPU ya girin.

    1. CPU Yoneticisi ne basin performansi secin. Yandaki yuvarlaga basin.
    2. Altta Maks CPU frekansina basin , en alttaki (en yuksek) Mah i secin. Yandaki yuvarlaga basin.
    3. Min CPU frekansi icin de ikidekinin aynisini yapin.

    -Purify-



    Uygulamayi acin, root iznini verin ,bir kere boost deyin ve gerisini ona birakin.

    -Boost+-


    Arada bir girip Gereksiz dosyalari temizle diyin.

    Bunlari yaptiginiz surece kasma en aza inecektir. Yalniz şu root ta anlattiklarimi telefonu yavas ve eski olanlar yapsin.Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.

    Editler:
    1. Frekansi yuksek ayarlamak telefonun takilmadan calismasini saglar. Yani kusursuz hizli bir deneyim saglar. Bunun yaninda batarya dogal olarak biraz zorlanir. Fakat bunu Purify ile dengeliyoruz. Purify in etkisi buyuk bataryada. Herhangi bir sorun cikmiyor. Bu arada EX kernel durmadan 4 cekirdeginizi (her ne kadar ) calistirmiyor. Mevcut olan calisan cekirdegin maksimum oranda islem yapmasini sagliyor. Zaten siz zorlamadikca niye tum cekirdekleri calistirsin?

    2. Purify ile uyuttugunuz uygulamalar siz uygulamalari calistirdiginizda otomatik olarak calsir evet ama Rootsuzsaniz. Root yetksiyle her daim uyur o programlar. Root yoksa zaten Erisilebilirlik vereceksiniz, arada bir girip uygulamaya uyutucaksiniz. Root bu islemin otomatik olarak calismasini saglar.

    3.Eger telefonun hantal isletim sisteminden biktiysaniz

    Cyanogenmod

    un custom romlarini deneyebilirsiniz. Cogu telefona destegi vardir ve olen telefonu canlandirir. internetten biraz arastirabilirsiniz.

    http://download.cyanogenmod.org/

    Buradan destekleyip desteklemedigini arastirin. Destekliyorsa internetten custom rom atmaya bakin. Yuzlerce video var.

    4. ise yaramaz diyenler icin, bu yontemleri TURKCELL T50 denen elemanda 1 yildir kullaniyorum. Hicbir sorunum yok ,hizli ve batarya 1 gun, cok kullanmazsam 2 gun yetiyor.
    ise yaramaz diyorsaniz gidin Play store a indirin CleanMaster i size supurgeli sov yapsin ooo telefonu ucurdum panpa desin reklami soksun gozune.

    5.

    Beyler antivirusum diye ortalikta dolasan uygulamalari cok kullanmayin.



    Bu zamana kadar telefona indirmedigim yapmadigim sey kalmadi, modemden internet virusu kapmasi haricinde herhangi bir virusle karsilasmadim. Belki de vardir bilmiyorum ama tavsiye etmiyorum. Arada bir tarama yapin kaldirin yeter.

    Son olarak giris yapmalisiniz hatasi verip ayni basligi 5 -6 kere acmaya calismama neden olup defalarca ayni basligi yazdiran ve bunun sonucunda 'aytıntılı' yazdiran inci Sozluk mobil uygulamasini yapan yazilimci kardese selam olsun.

    Eksileyenler Cheetah Mobile yazilimcilari
    ···
   tümünü göster