/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +27 -1
    olm çok iyi lan. inş olur öyle bişiy *

    öncelikle, seninki başlangıç seviyesi için geçerli. ben üç seviye daha yazıcam.

    seviye 2: eski asker

    yazıyorum.

    1-) yağma:
    eğer ordu ve emniyet dağılmışsa tekrar toplayamaz, ülke bitmiş demektir. toplasa da gelip sizi cezaevine atmaz. rahat olun. yani demek istediğim, bu bir iç savaş. savaşın. yogarıdagı önlemleri aldıktan sonra gidip savaşın. yani, sonsuza kadar kendinizi eve kapatıp bekleyecek değilsiniz. illaki o evin ya da sizin başınıza bir şey gelecek. illa ki her durumun daha da kötüsü olacak. geceleri simsiyah bir kıyafet giyip, kalan yerlerinizi kokusuz bir şeyle siyaha boyayıp (göz kapakları dahil) atın kendinizi dışarı. siyahta bir güneş gözlüğünüz olsun. ışıklardan kaçarak gölgelerde yürümeyi, dışarıda gezmeyi öğrenin. tecrübe edinin. kendinizi riske atmadan market gibi yerleri yağmalayın. ya da komşularınızla ufaktan iletişime geçin. ama sadece iletişim. ya bir şekilde savunma hattı oluşturun, ya da uyuşmuyorsanız tongaya getirip pusu atıp yağmalayın.
    edit: burada tereddüt eden olabilir. evet çeşitli akıl oyunlarıyla kendinizi riske atmadan komşularınızı dışarı çıkarın, öldürün ve evi yağmalayın. evin içine tuzak kurmuş olabilirler. kısaca yazayım, evin içine ne tak yedikleri belli değil. onlar orada avantajlı konumda. hiç bir tak yapamıyorsanız bir şekilde onların dairesinin içine gaz atın ya da yangın çıkarmayacak kadar ateş. eğer ayrı bir apartmansa evlerini yakın. merak etmeyin şehirde yangın sıçramaz, her yer beton. yakın evlerini. bırakın dışarı çıksınlar gebermek üzere bir şekilde ve kolayca pusu atın onlara. erzaklarını ele geçiremeyebilirsiniz bu yöntemle. ama en azından onları yok edersiniz ki güven de olmak için. ev de yandığından dolayı harabeye döner ve düşmanlara orası yağmalanmış görüntüsü verir. düşman ya oraya uğramaz zaten yağmalamışlar diye, ya da ciddiyetsiz ve dikkatsiz bir şekilde göz atıp gider.

    2-) örgütlenme.

    dediğim gibi, komşularınızla uyuşabildiyseniz birbirinizi eğitin. çeşitli şekillerde haberleşme sistemleri kurun. ilkel ya da telsiz benzeri aletler, farketmez. ancak aletlere asla tam güvenmeyin. dikkatli olun. çeşitli planlar, programlar. ani baskın dahilinde ne yapılması gerektiğini konuşun ve örgütlü bir şekilde pusuya karşılık verin. kalabalıksanız evinizde yakalanmak daha kötüdür. çeşitli kamufle yöntemleri ile gizlenerek devriyeye çıkın ve düşmanı daha geriden yakalayın. açık havada olmak daha iyidir. istediğiniz kadar kaçar saklanır vurursunuz. tabii yetenekli ya da eğitimliyseniz.

    3-) savunma

    her yere tuzaklar, barikatlar kurun. ama mümkün mertebe kamufle edin. bunların hepsini çok sayıda insanın yaşadığı ve hepsinin örgütlendiğini kabul ederek yazıyorum. her ihtimali değerlendirin. karşı taraf tankla bile gelebilir. düşmana karşı göğüs göğüse mücadele edicekmiş gibi hazırlanmayın. her türlü huur çocukluğunu yapın. 1 kişiye karşı 100 kişi de gitseniz arkasından vurun, risk almayın. counter değil bu, 1 canınız var. bakarsınız lavuk canlı bombadır. uzak durun.

    4-) çatışma - temas

    sürekli gizlenerek atın. daima çapraz ateşe alın. biri ateş edip kaçtığında, düşman ona doğru ateş ederken öbürü bir anda çaprazında bitsin ve indirsin hedefi. diğer düşman ona sıkmaya başlayacaktır. kaçan dönsün ve işini bitirsin. örgütlenin. telsiz önemli. ancak kodlarla konuşun. düşmanın arkasından dolaşın. işi erkekliğe vurmayın. acımayın. yok edin.

    5-) tahliye.

    kendinizin ve yağmalayarak kendinizin olan tüm kaynakları tek bir yere yığmayın. dediğim gibi, tanklarla da gelebilirler. bir tahliye planınız olsun. yollara, araçlara, sağlara sollara silah ve erzak depolayın fazladan bulursanız. tahliye planının sürekli tatbikatını yapın. en güzel tahliye yöntemi erken tahliyedir. gözcüleriniz olsun. tüneller kazın. tünellerin başlangıcını tuzaklayın. eğer düşmanla çatışarak kaçarsanız bir anda ortadan buharlaştığınızı kabul edemezler ve tünelleri akıl ederler. her ne kadar tuzaklayıp içine girdikten sonra girişi yok etseniz de nereye çıkabileceğini araştırıp bulurlar. ancak gözcüleriniz sayesinde onlar daha gelmeden tahliye olursanız terkedilmiş görüntüsü verebilirsiniz. oradan uzaklaşabilir, tünellerde bekleyip gitmelerini gözleyebilir, ya da evin içine yağma yapmak için girdiğinde bir anda arkasında bitebilirsiniz. yetenekliyseniz tank ve zırhlı araç kazanmış olursunuz. bunlar biraz fantastik geliyor ancak bazı insanların konu hakkında doğuştan yeteneği var. onlar için gayet uygulanabilir.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Asal polatla alakan var mı
      ···
    2. 2.
      0
      The Walking Dead okur gibi oldum
      ···
   tümünü göster