/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Konu üniversite sınavına hazırlıkla ilgili.

    Ben liseden bu sene mezun oldum. Hedefim istanbul Üni. Pgiboloji. Yani TM de 10 bin.

    Bu sene doğru düzgün hazırlanamadım. Staj filan vardı. Ama asıl mesele, tek başıma bir yerden sonra yürütemedim. Seneye adamakıllı hazırlanırım diyerek bıraktım.

    Aynı okuldan bir arkadaşım, geçen sene mezun oldu. 1 sene daha hazırlandı, yani bu sene, o da pgiboloji istiyordu, ve kazandı. Tıpkı benim gibiydi durumu, son sene pek hazırlanmamıştı, 1 sene de halletti.

    Sağolsun bana çok yardımcı oluyor. Bu sene bana rehberlik yapıyor. Her dediğimi yapacaksın, kazanacaksın hiç korkma dedi. Ama hayatını ele geçireceğim, progrdıbını beraber yapacağız dedi. Yani anlayacağız aynı yollardan geçtiğimiz için, durumumu biliyordu ve kendi de tecrübeli olduğu için rehber hocam olacaktı. Oluyor da yani.

    Bu sene nasıl hazırlanacağıma dair konuşmaya başladık 2 ay önce, ilk konu dershane oldu tabii (çoğu temel lise olmuşta isme takılmayın amk aynı sistem)

    Ben pek getiresi olmadığı için gitmeme taraftarıydım biraz. Ama hiç emin değildim. Arkadaşımın söylediği şu oldu:

    "Dershane git. Gitmezsen ne olacağını söyleyeyim: "çalışmayacaksın". Tıpkı bu sene ki gibi olacak. Yürütemeyeceksin. Bir de mat-geo da etüt çok önemli. Ben bu sene kendi azmim ile kazandım tabi ama, etütlerin çok faydası olsu sayısalda. Ama önemli olan şu, farzet ki bir şekilde etüt alacak birilerini buldun, bulunur zaten, ama çalışma düzeni önemli. Dershaneye gitmesem ben bu kadar çalışamazdım. Yani dershanenin yine çok bir şey yaptığı yok, sen kendin çalışıp kazanıyorsun, ama dershane olmayınca çalışmıyorsun işte. Ayrıca tekrar belirteyim, dershanesiz matematik gerçekten zor. Gitmen lazım."

    Haklıydı. Bilenler bilir. Dershanenin çok getirisi yok. Hatta yorar insanı, sanki zaman kaybıymış gibi olur bazen. Ama önemli olan çalışma düzeni ve etüt. Tek başına 1 sene boyunca ders çalışmak herkesin harcı değil. Ben bu sene denedim, beceremedim.

    Bu yüzden gitmeye karar verdim. Araştırdım. Beğendiğim dershane 24 eylülde başlıyor.

    Gamze, (arkadaşımın adı) ağustosun son 10 gününden itibaren başlıyoruz dedi.

    Plan şuydu, 21 Ağustostan itibaren ufaktan başlayacaktık. Dershane başlayana kadar mat temel kuvvetlendirecektik. Dershane başlayınca tempo biraz daha artacaktı. Ocak - Şubattan itibaten de tempo çok artacak hayatım ders olacaktı.

    Yanımda gamze olduğu için kafam rahattı. Plan buydu, fakat..

    Her şey alt üst oldu.

    Çünkü dershaneye gidemiyorum. Çalışıp para kazanıp, dershane ücretinin bir kısmını karşılayacaktım. Üstünü de ailem tamamlar diye düşünüyordum. Fakat iş bulamadım. Babam da yazdırmıyor. Zaten aramızda hep bozuk olur. Ne takun varsa ye ne dershanesi banane dedi. Aslında yazdırabilir 2 bin TL maaşı var. Dershane 3.500 TL.

    Ne yapacağımı bilmiyorum, bir şekilde ikna mı etmeliyim? Bunu çok yapamıyorum çünkü bu zamana kadar hiç yalvarmadım.

    Yoksa dershanesiz nasıl kazanabilirim onu mu düşünmeliyim?

    Asıl soru şu, dershaneye nasıl gidebilirim, eğer gitmeyeceksem de dershanesiz nasıl kazanabilirim?

    Böyle bir şey yaşayan elbet vardır. Zor durumdayım. Tavsiyeleri bekliyorum.

    Not: Biliyorum, çoğu kişi dershane bir işe yaramaz gitsen de paran boşa gidecekti diyecek. Dershaneye gitmişliğim var, bilmiyor değilim. Fakat hedef yüksek olduğu için bu sene sıkı bir şekilde çalışmam gerekecek. Dershaneye gitmeden tek başına 1 sene sıkı bir çalışma yürütmek pek imkanlı olmadığı için gitmek gerekiyor. Birde sayısal da faydası oluyor tabi, ama asıl mesele bu.
    ···
   tümünü göster