/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 176.
    +9
    Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesi. kimisinin hayatı. kimisinin özel hayatı.

    bir süre sonra okuduğum forumlarda Facebook'un bir açığı olduğunu öğrenmiştim. şifremi unut. bunu en dürüst arkadaşıma yapıcaktım. 1.sınıftan beri tanıdığım en dürüst arkadaşıma. aynı sınıftaydık. aşamaları başlattım. şifremi unut. bunlara artık erişimim yok. karşımda bir gizli soru çıktı. gizli sorusu öğretmeninin adıydı.

    bunun için dürüst bir arkadaşımı seçmiştim. Facebook'u açtığı dönemdeki öğretmenimin adını yazdım. bingo ! dürüst bir insan, internette açıklarla dolu bir internet sitesine benzer. ya da ben benzetiyorum diyelim. hesabı kendi açtığım bir e-postaya yönlendirdim. yeni şifre gelmişti. hesabına girdim. her türlü bilgiye edinebilirdim. akrabalarıyla konuşmaları. sınıftan bir kıza sevdiğini söylemiş ancak kız reddetmiş.

    bu bilgileri öğrenmemin bana ne faydası olabilirdi? sadece bende kalması. hayır. bir blog sitesi kurdum. öğrendiğim bütün bilgileri yazdım. ardından onun sayfasından duvarında paylaştım. bilgilerim çalınmıştır diye. böylece blog'a daha fazla kişinin dikkatini çekmesini başarmıştım. ama sadece 1 kişiyle yetinemezdim. o da sınıfın en önde oturan 'inek' diye tabir ettiğimiz cinsten. daha fazlasının bilgilerini ele geçirmem gerekirdi.

    bir sonraki aşamam artık sosyal mühendislikti.
    ···
   tümünü göster