/i/Tespit

http://www.kisabilgim.com...ulari-neler-olabilir.html
  1. 1.
    +1
    1- Sosyal ağlar :

    Günümüzde sosyal adı altında ele alınan ve beynimize kazınan bu mecralar aslında kullanan hemen hemen tüm kişileri asosyal bir insan haline getirmektedir, bu toplıuluklar kendilerine sosyal medya adını verseler de, artık eski muhabbetler arkadaşlarla görüşmeler aza inmektedir. Günümüzde cafede toplanan 3 kişinin telefonlarıyla sürekli uğraşmaları ve muhabbetsiz bir ortam oluşması kaçınılmaz olmuştur.

    2-internetin gelecekteki yeri :

    Bu aslında çok geniş bir konu ancak, 10 yıl önceki haline bakarak günümüzdeki konumu ve 10yıl sonraki gelecek konumu ile ilgili karşılaştırma ve tahminler yapılabilir.

    3- Küresel ısınma‘ya dikkat çekebilirsin

    Halen çözülemeyen ve sürekli olarak insanlığı tehdit eden gün geçtikçe daha da önemli bir konu haline gelen küresel ısınma ile ilgili bilgiler verebilirsin.

    4- Hayvanların içgüdüleri

    insanlarda olmayan birçok özellik, his, içgüdü hayvanlarda yer almaktadır, bunlardan bahsedebilirsin, örnek olarak deprem olmadan önce hayvanlarda bir hareketlilik ve değişim gözlenmiştir buna vurgu yapabilirsin.

    4- Hayata iz bırakmak

    Hepimiz yaşıyoruz ancak bazılarımız hayata gerçekten iz bırakıyor, bunlar gerek bilim alanında gerek, ses güzelliği , gerekse vücut güzelliği yani manken olarak hayata iz bırakmaktadırlar.

    Bazıları bilim alanında , bazıları ise ilim alanında hayatlarına nokta koyup, geri kalanlara uzun yıllar yanmaya devam edecek meşaleler bırakmaktadırlar.

    Bu kişilere örnek verip, konuyu kendi yorumlarınla süsleyebilirsin.

    5- Gelişen teknolojinin çocuklara zararları

    Teknoloji şüpoesiz çok önemli bir bilim alanıdır, teknolojinin olumlu yanlarını saymakla bitiremeyiz ancak şöyle bir gerçek var ki özellikle şu tabletler çıktığından beri ve yeni nesil android, ios, windows phone işletim sistemleri ceplerimize girdi gireli çocuklarımızın elinden tabletler, telefonlar düşmez oldu.
    Bu aslında güzel birşey gibi görünse de çocuklarımıza zarar vermekte.
    Birçok çocuk asosyal bir insan olmakta, özellikle bilgisayar oyunlarında amerikada bilgisayar başında yaşdıbını yitiren çocuklar bile görülmektedir.

    6- Cep telefonlarındaki SAR değeri gizli tehlike

    Cep telefonlarını hepimiz rastgele alır kullanırız, kimi görünüşünü sever kimisi ekran kalitesini, renklerin canlılığını, yada bazıları televizyonuna vurulur… Ancak pekçok kimse bilmez sar değeri nedir diye, sar değeri insan sağlığına verdiği zarar dır kısacası, sar değeri yüksek olan telefonları kullanmamak gerekir, resmi olarak üretilen tüm telefonlarda sar miktarları açıklanır, ancak çakma tv li dokunmatik ekran ve çift simli birçok telefonun sar değeri nedir bilinmez dolayısıyla bu tarz telefonlara para bağlayarak sağlığınızı riske atmamanız gerekir.

    SAR değerinin insana verdiği zararlar

    Kısa vadeli zararları (24 saat):

    • Görüş alanında daralma.
    • Kalp rahatsızlıkları.
    • Kalp pilinin bozulma riski.
    • Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
    • Yoğun stres ve yorgunluk hissi.
    • Kalıcı işitme bozuklukları.
    • Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
    • Embriyo gelişiminin zarar görmesi.
    • Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
    • Kadınlarda düşük riskinin artması.
    • işitmede geçici aksaklıklar oluşması.
    • Kan hücrelerinin bozulması.
    • Bas ağrıları ve sersemleme
    • Bağışıklık sisteminin bozulması.

    Uzun vadeli zararalrı (10 yıl):

    • Yüksek tansiyon.
    • Genetik yapının bozulması.
    • Sperm sayısının azalması.
    • Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.
    • Cilt kanseri.
    • Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

    Bu şekilde sıralanabilir, sizler de muhtemelen bu SAR değerini nedir bilmiyordunuz artık öğrenmiş oldunuz, bundan sonra telefon alırken özelliklerinin yanında size nekadar zarar verecek, onu da bir öğrenmenizde fayda var.

    7- Son model telefon merakımız

    Sebebini bilmiyorum, araştırmak istiyorum ama bu telefon merakı neden ? nereden geliyor ? adamın iphone 5 i var, 6 yı istiyor,6 çıkınca hemen 5 i elden çıkartıp, direk çıkar çıkmaz 6 alıyor peki ama sebep ne hocam ? Çokmu zenginsin ? hayır zenginlerin çoğu yapmaz bunu, bu şekilde yapanları gözlemleyin bakın kimler çıkacak..

    Çok hızlı tüketiyoruz teknolojiyi japonya’ya baktığımızda adamlar teknolojide dünya birincisi, 1950 lerden kalma telefonları kullanıyorlar halen… Adamlar üretiyor biz tüketiyoruz, 1 aylık çalıştığı parayı telefona yatıran adam tanıyorum ben hocam : )) Bu insanların kafasını çok merak ediyorum..

    8-ilaç Tüketme Merakımız

    ilaçlar şüphesiz hastalık zamanlarımızda en çok bize fayda sağlayan bünyemizin neye ihtiyacı varsa nokta atış yaparak onu vücudumuza soktuğumuz tıp dünyası için büyük önem taşıyan ürünlerdir, ancak bazı kişilerin en ufak bir rahatsızlıkta baş ağrısında hemen ilaçlara sarılması, o kişilerin bağışıklık sisteminde ilacın normalleştirmesi ve bir süre sonra , ilaçların vücutta tepki vermemesi anldıbına gelmektedir.
    Dolayısıyla ilaç tüketimi çok önemlidir, eğer doğru zamanda doğru ilacı tüketirsek bu bize elbette ki fayda sağlayacak, zira en ufak bir ağrıda ilaçlardan medet umarsak bir süre sonra ilaçların vücudumuzda tepki vermediğini görmüş oluruz. Neticede kimyasal bir ürün olan ilaçlar,haplar vb. ürünlerle çare aramak yerine, önce bitkisel ürünlerle beslenmemize dikkat ederek sağlığımızı korumalı ve son çare olarak ilaçlara yönelmeliyiz, bu bağlamda türk insanlarının ilaç tüketimi konusunda biraz bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Umarım bu başlıklardan birisi senin işine yarar her biri farklı farklı konularda birbirinden güzel sunum konuları, başlıkların yanında nasıl açıklamalar yapabilirsin birkaç örnek de yazdım.

    Farklı sunum konuları’nı sizler de tavsiye edebilirsiniz, aşağıda yer alan yorum alanından yazabilir, tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

    9- Tedavisi Olmayan Hastalıklar

    Bilim ve tıp nekadar ileri seviyeye gelmiş olsa da, gün geçmiyor ki yeni hastalıklar çıkmasın ve bu yeni oluşan hastalıklar ve virüslere karşı zaman zaman bilim ve tıp dünyası çaresiz kalabiliyor.

    Bu hastalıklar ile ilgili yapacağınız slayt ve sunumlar oldukça başarılı olacaktır, tedavisi olmayan hastalıklar ile ilgili bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

    10-insanoğlunun doymak bilmeyen nefsi

    Hemen hemen her kesimden ve her yaştan insanı ilgilendiren bir konudur bu, sunumu dinleyen herkes kendinden birşeyler bulur ve sunuma odaklanır, eğer güzel bir sunum yapılırsa herkes pür dikkat sizi dinleyecektir. insanlar genellikle 1 e sahipken, 3 ister birgün gelir 3ü olur sonra keşke 10um olsa der zaman döner 10a sahip olur, eee 100 üm yok der 😀 yani kısacası insanoğlunun nefsi doymak bilmez, bunu yaşamın hemen hemen her alanına uygulayabiliriz, Güzel bir telefonumuz varken daha güzelini, bir otomobilimiz varken daha iyisi, daha iyi bir otomobil alınca daha lüksüne gözümüz kaçar.. Bu yaşam içinde böyle sürer gider. Kim
    Kaynakça :
    http://www.kisabilgim.com...ulari-neler-olabilir.html
    ···
   tümünü göster