/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +21 -2
    Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bir bilgisayarlar. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar. Dizüstü bilgisayarlar bir AC bağdaştırıcıdan gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabilir.

    ee? peki madem o büyük makine küçücük bir makine olabilecekken neden bu kadar büyük ? artık kişisel bir bilgisayarım vardı. masaüstü abimin üzerine zimmetliyken diz üstüde bana zimmetliydi. aynı foruma girdim. bu sefer hep oradaydım. bilgisayarda bilinebilecek temel bilgilerin dışına çıkmıştım artık. benden 6 yaş büyük abim bilgisayarı oyun makinesi olarak görürken.

    ben windows olan laptopumu okuduklarım sayesinde Linux'a taşımıştım. Linux, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. bilgisayarınızda kim at koşturuyor bunu öğrenmek herkesin hakkı. Linux'a geçmem ile birlikte artık bir foruma değil birden fazla foruma merak sarmıştım.

    öğrendiğim bilgileri tek tek yapıyordum. siteye saldırıları ddos, dic attack, mail, script açıkları, exploitler bunlar o yaşta bilmem gerekenlerden biraz fazlaydı. daha sonrasında ubuntu'ya merak sardım..
    ···
   tümünü göster