1. 1.
    +1 -1
    1- Okuduğu ilkokul genelde şemsi efendi diye geçer. Ki zaten şemsi efendi diye birinin açtığı modernleşme yolundaki bir okuldur. Yahudilikle alakası yoktur.
    2-Babası ve Annesi anadoludan göçmedirler. Ve emin ol ki o zamanlar göçler o kadar basit değildi. 1900lü yıllar az mantık be adam.
    3-Mustafa ismini koymamasının nedeni mecliste karar alındıktan sonra resmi gazetede mustafa ismi yerine kemal ismi kullanılmıştır. Atatürkte resmi gazetede geçtiği için adını öyle koymuştur. (Kemal öz adlı cumhurreisimize Atatürk soyadı verilmiştir diye geçer zaten) bu arada neden kemal değilde kAmal yaptığını soruyorsan atatürk kemalin arapça olduğunu düşünüp onun yerine türkçe kale sağlam duvar anldıbına gelen kamal ismini tercih etmiştir.
    4-Cenazesinde herhangi bir yahudi veya masonik etki yoktur. Sadece öldüğünde daha bir anıtı olmadığı için geçici olarak mumyalanmıştır. Daha sonra anıtkabir inşaa edilince islama uygun bir şekilde tekrardan gömülmüştür. (az zahmet edip anıtkabire gidip mezar odasının canlı kameralarla çekildiği bir bölüm var orayı dolaşsaydın bu soruyu sormazdın yazıyor orda)
    5-Anıtkabiri yapması için yurtdışından ve yurtiçinden bir çok yetenekli mimar toplanmıştır. Öneriler alınmıştır ve en iyi mimar olarak dini yahudilik olan bir adam seçilmiştir. Eminim ki eğer adam hristiyan olsaydı bu seferde neden hristiyan diyecektin.
    6-Cezmi Yurtsever'in uydurduğu saçma sapan bir iddia ona bakarsan yunan tapınaklarına da benziyor. Güldürmeyin ulan adamı. Buraya kadar kaba konuşmamaya çalıştım ama. BRE GAFiL. KAÇ TANE MASON TAPINAĞINI GEZDiN DE GELiP ANITKABiRE MASON TAPINAĞINA BENZiYOR DiYORSUN. GiT Bi iÇiNE BAK GEZ DOLAŞ. YOBAZ-I ÇERSEFiL
    7-israildeki büstü değil heykelidir. Tek büstü kübada vardır. (DiKKAT ÇEKiYORUM ŞURAYA KÜBA DA YABANCI BiR ADAM OLARAK TEK ATATÜRKÜN BÜSTÜ YAPILMIŞTIR. ORADAKi ADAMLAR BiLE SAYGI DUYUYORKEN BiZiMKiLERE BAKINCA GÜLÜYORUM) Onun dışında kazakistan venezuella japonya gibi yerlerde de heykelleri var. israilde niye olmasın. Adam senin LiDERiNi örnek alıyor sen gururlanacağına yeriyorsun.
    8- Onu kuran-ı kerim için dememiştir. Git güvenilir sitelerden araştırma yap.
    9-Onu da peygamberimiz için dememiştir dediğim gibi güenilir yerlerden araştırma yap.
    10-KANIT
    11-Hilafet kalkmasaydı şu anda türkiyede internet yasak olacağı için bunları yazamayacaktın.
    12- Allah zeka dağıtırken aradan kaçmış herhalde. Pakistandan gelen yardım parasının bir kısmı savaşta kullanılıp geriye kalan kısmı ileride savaş kazanılırsa ülkeye yatırım yapmak için saklanmıştır. Ve hepsi yatırımlar için kullanılmıştır.
    13- Ulan şimdiki milletvekillerinin bile saray gibi evleri varken. Ülkeyi kurtaran adama en az 100 katı helaldir.
    14-Doğru olabilir. Bir şey diyemiyorum. Çünkü adam ittihat ve terraki savunucusu. Babasıda hilafet yanlısı bir hafız
    15-O 500 bine yakın insan ülkeyi bölmek istiyordu. Çerkez ethem olayında başka bir amaç daha var da orayı karıştırmayayım.
    16-Savaşı yöneten komutanın en önde savaşır mı hiç. Kafanı kesseler yaşaman mümkün mü. Gerçi bi tavuk vardı kafasız yaşamıştı. Ah ulan beni güldürdün sende gülersin inşallah.
    17-O dönemki alfabeyi bilen insanlar toplumun en fazla %5-10'unu oluşturuyordu. Ve osmanlıca farsça-arapça karışımı bir dil olduğu için osmanlıcayı bilmek için 2 dilide bilmen gerekiyordu. Harf inkılabı kolaylık getirmiştir ve istatistiklere bakarsan okuma yazma oranı hızla artmıştır.
    18-Yahudi diyorsunda adamlar zeki ne yapalım. Çocuklara bir tak öğretemeyen müderrisler mi kalsaydı üniversitelerde. Senin övdüğün ve dediğin müderrisler 1600'lü yıllardaydı. Osmanlı çöküş döneminde iken bir çok iyi müderrisin yerine bir tak bilmeyen torpilli adamlar geçmiştir hatırlatırım.
    19-OSMANLIDA iÇKi VE GENEL EV YOK MUYDU
    20-Ezan anlaşılsın ve millet ne dediğini bilsin. Her duyduğuna inanmasın diye türkçeleştirildi. Adam bize arapça küfür etse dua sanıp amin diyoruz. Peygamber efendimiz de demiştir ya. Size her söylenene inanmayın. Araştırın diye. Gerçi sonradan tepkiler üzerine tekrar arapça okunmaya başlandı. Şimdi diyeceksin ki millet ezanı bilmiyor mu. Dikket çekerim yeni bir dil konuşulmaya yeni yeni başlanmış ve yıl 1932
    21-Ayasofya çok harap olmuştu. Zaten eski bir binaydı birde istanbul fethedildikten sonra cami olunca iyice harap oldu. Eğer müzeye çevrilmeseydi şu anda ayasofya diye bir yer olmayacaktı. Çoktan yıkılmıştı. Bir de fener rum patrikhanesi kapatılsa adamlar nerede ibadet edeceklerdi. Sanki yüz tane kilise vardı o zamanlarda.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster