/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +97 -10
    Sizin için araştırdım birçok internet sitesinden bulduğum yerler pek çoğu klagibte olsa listeledim beyler

    1- in - Çin



    Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shaanxi Eyaleti’ne bağlı Xi’an yakınlarında 1974’te bir çiftçi tarafından bulunan yer… Her birinin yüz ifadesi farklı olan ve büyük bir gizem taşıyan binlerce adet toprak askerin bulunduğu bu mekana girişler ve araştırmalar Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kısıtlanmıştır. Gizemli heykellerin “ilklerin imparatoru” olarak bilinen Çin, Şı Huang’ın mezarını koruduğuna inanılmaktadır.

    Boyları 183-195 cm arasında değişen toprak askerlerin bulunduğu kazı alanında çoğu hala toprak altında 8.000 asker, 520 atıyla birlikte 130 savaş arabası, 150 süvari atı bulunduğu tahmin edilmektedir.

    2- Pine Gap - Avustralya



    içeri girişlerin yasak olmasının yanı sıra, üstünden uçmanın da yasak olduğu gizli bir uydu takip istasyonudur. Avustralya’nın ortasında olmasına rağmen ABD hükümeti tarafından yönetilmektedir.

    3- Mezhgorye Bölgesi - Rusya



    Mezhgorye Rusya’da bulunan bir kasabadır. Buradaki insanların Yamantaw dağında gizli işler yaptığına inanılıyor. Çünkü dışarıdan hiç kimse bu kasabaya alınmıyor. Çevre bölgelerdeki anormal, dev kraterlerin varlığı da burada yıllardır nükleer çalışmaların yapıldığını işaret etmekte.

    Kasaba 1979 yılında kurulmuş. Yamantaw dağı 1,640 metre yüksekliği ile Uralların en yüksek dağı ve bu bölgede Amerika tarafından desteklenen bir nükleer tesisin bulunduğu tahmin ediliyor. Amerikalılara bu kasabanın ne amaçla kullanıldığı sorulduğunda, Amerikan yetkililer, bu bölgenin birçok farklı şey olarak kullanıldığını söylemiş: Rus hazinelerinin saklandığı bir depo, yemek deposu ve nükleer bir tehdit altında kalınırsa, liderlerin saklanabileceği bir sığınak. Sonuç olarak Mezhgorye bölgesi dünya için büyük bir sır olmaya devam ediyor.

    4- 39. Oda - Kuzey Kore



    Kuzey Kore’nin en gizli kuruluşlarından biridir. Kuzey Kore’nin kurucusu olan Kim Il-Sung’un ölümünden sonra başa geçen oğlu ve ailesinin paralarını kontrol etmek amacı ile kurulmuştur.

    Kuzey Kore’de bütün Televizyon ve radyo kanalları tamamen devletin kontrolü altındadır. Vatandaşların internet kullanması yasaktır. internetin bile yasak olduğu diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore’de kara para aklama ve yolsuzluk gibi işlerin hükümet eliyle sürdürüldüğü düşünülen Büro 39’a girmenin cezası ölümdür ve ceza giren kişinin ailesine de uygulanır.

    5- Mount Weather - Amerika



    Blue Ridge Dağları’nın eteklerine kurulmuş Mount Weather Merkezi, hükümetin acil durum operasyonlarını yürüttüğü yer olarak biliniyor. Sovyet Rusya’nın Sputnik uydusunu uzaya fırlatmasının ardından savunma amaçlı 1958 yılında kurulan merkeze ABD’nin üst bürokratı olsanız dahi girmeniz yasak. Şimdilerdeyse burası büyük bir felaket durumunda seçilmiş elit kişilerin kullanmaları için düzenlenmiş bir yer altı ve yer üstü yaşam alanıdır.

    6- 51. Bölge - Amerika



    ABD Las Vegas’ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olan bölge Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası ile çevrelenmiştir. Sahibi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan bir bölgedir.

    Dünyadaki en iyi korunan ve en çok gizli tutulan bölgesi olduğu biliniyor. ABD başkanı bile ancak özel izinle girebilmektedir ve sebebi ne olursa olsun 51. Bölge’ye izinsiz giren kişiler öldürülürler.

    7- Sentinal Adası - Hindistan



    Bu ada, günümüz teknolojisini daha önce hiç görmemiştir. 500 kadar yerli dış dünyadan habersiz bir şekilde yaşamaktadır. Adadaki yaşamın orijinalliğinin bozulmaması için adaya gitmek Hindistan hükümeti tarafından yasaklanmıştır.

    8- Yılan Adası - Brezilya



    Ada, bir insanı öldürüp derisinin erimesine sebep olacak kadar güçlü zehri olan binlerce yılanı barındırmaktadır. Her bir metrekaresinde ortalama bir yılan bulunan bu adaya bırakılabilecek bir kişinin birkaç günden uzun hayatta kalması neredeyse imkansızdır. Bu adadaki yılan nüfusundan haberi olmayan binlerce göçebe kuş dinlenmek için durduğunda kısa sürede katledilirler.

    edit: 9- Norveç - Kıyamet Ambarı (lucifer013 panpamıza teşekkürler)

    Norveç’in kuzeyinde bulunan Spitsbergen Adası’nda, buzullar arasında dev gibi bir dağın 130 metre altında inşa edilen ve 9 milyon dolara mal olan “Svalbard Küresel Tohum Deposu”, Mart 2008’den beri faaliyet göstermektedir. Doğal felaketler, nükleer savaşlar gibi nedenlerle dünyadaki yaşamın sonunun gelmesi ihtimaline karşı dünyadaki bilinen bütün bitkilere ait milyonlarca tohumun saklandığı bir yer altı deposudur.

    Şukulayan ellerinize sağlık panpalar

    edit2: kesinlikle prim amaçlıdır
    edit3: resimler entrye eklendi
    edit4: çalıntı falan yazmışlar. yazının başında belirttim zaten araştırıp bulduğum diye. Daha önce denk geldiysen ben ne yapayım
    ···
   tümünü göster