/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +12
    Sıralama yoktur . Bir strateji manyağı olarak aklıma gelen 5 oyunu yazıyorum.



    Civilization V



    Sıra tabanlı strateji oyunudur.Oyunu oynarken tarihinizi güçlendirirsiniz.Oyundaki amaç oyun başında bir medeniyet alarak şehri yönetmek , genişletmek ve geliştirmektir.Tarihi mekanlar yaparak ve bilimsel geliştirmeler yaparak diğer ülkelerden daha çok gelişmiş olmaya çalışıyorsunuz. Tabi o sıra da ülke yönetimini de elden bırakmamanız lazım çünkü detaylı bir yönetim veriyor oyun.1 tur daha 1 tur daha derken 5 saat geçtiğini göreceksiniz.





    Europa Universalis IV



    Strateji oyunları içerisinde en detaylı ve en zor olanıdır.Diplomasi ve tarih bilginizin cidden çok iyi olması gerekir.Oyunu ilk indirdiğinizde alışamamanız çok normaldir youtube açıp rehber izlemeyi zorunlu kılar.Oyunu istediğiniz devlet ve yılda başlatabilirsiniz.Fakat dlcleri çok fazladır ve biraz para gerektirebilir.Diplomasi , savaş severler için çok iyi bir oyun.





    Company of Heroes 2



    Gerçek zamanlı strateji oyunudur.Oyun 2. dünya savaşı zamanında geçmektedir.Aşırı dikkat gerektirir ve elinizin çok hızlı olması gerekir çünkü ani kararlar vermek zorundasınız.Oyunda amerika kahraman gösterilmiştir daha doğrusu rusları hep kötü göstererek amerikan yanlısı bir hikaye oluşmuş oyunda.Ayrıca iyi bir bilgisayar gerekmektedir o yüzden ülkemizde çok bilinmez.2. dünya savaşı temasını sevenler için mükemmel bir oyun.





    Age of Empires 3



    Gerçek zamanlı strateji oyunudur. Age of Empires'ı bilmeyen yoktur herhalde.Oyunda 8 medeniyet vardır ve hepsinin kendine özgü birlikleri özellikleri vs. vardır. Aynı şekilde strateji severler için çok iyi bir oyun. Aşırı bilgi gerektirmez çok tarih öğretici bir tarafı yoktur.





    Total War serisi



    Sıra tabanlı strateji oyunudur.Oyun siyaset , ordu ve kaynak yönetimi üzerine kuruludur.Son oyunu için iyi bir bilgisayar gerektirir.Bu oyun da sevdiğim oyunlar arasındadır.




    Sadece 5 tane yazdım . Milyonlarca yazabilirim fakat üşendim . Bu arada en sevdiğim civilization 5'tir. isterseniz siz de sevdiğiniz oyunu yazın ona göre editleyebilirim.
    ···
   tümünü göster