/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +16 -6
    ikisinin de artı yönleri vardır . Oyunlarda aradığınız özelliklere ve paranıza bağlı değişir.Buradaki karşılaştırmayı bir oyun bilgisayarı ve playstation arasında yapıyorum 500 tllik bilgisayarla değil.



    Grafik Karşılaştırması



    Bilgisayardaki oyunun grafiği playstation 4'e göre daha iyi ve detaylıdır.Örnek vermek gerekirse playstation'da particles dediğimiz olay yoktur ve detay bilgisayardan daha azdır.Fakat PlayStation 4'de ışıklandırma bilgisayara göre daha iyidir.Her ne kadar böyle olsa da grafik karşılaştırmasında bilgisayar PlayStation 4'den daha üstündür.





    Oyunlarda Akıcılık



    fps dediğimiz olayın açılımı frame per seconds'dır . Yani ekrana saniyede gelen resim sayısıdır . Bunu biraz daha basitleştirmek gerekirse ; 20 fps bir saniye içerisine 20 tane resim sığdırabiliyor demektir.Fps ne kadar yüksek olursa o kadar akıcılık vardır. Bilgisayar PlayStation 4'e göre 1 tık daha üstündür fakat aşırı bir fark yoktur.





    Exclusive Oyunlar



    Exclusive oyun demek bir platform üzerine kurulu olan oyun demektir . Yani oyun sadece çıktığı platformda çalışabilir ve diğer platformlara da çıkmaz . işte PlayStation bu konuda çok üsttedir . The Last of Us gibi oyunlar için bile ps4 alınabilir



    [[

    Fiyat Karşılaştırması



    PlayStation 4 + 1 kol'un orijinal fiyatı 1700 tl iken bir oyun bilgisayarının fiyatı 4000-6000 tl arasında değişir. 3000 tllik olan da vardır tabi ki ama iyi bir karşılaştırma için yeni nesil oyunları çalıştırabilen iki sistemi ele almam lazım.Yani benim aşırı bütçem yok ve oyun oynamak istiyorum diyorsanız ps4 size göre daha iyi. Tabi ps4 oyunları pc oyunlarına göre daha pahalıdır ama kendinize aylık - 3 aylık veya yıllık oyun bütçeleri koyarak hem paranızı hem de kendinizi düşünebilirsiniz. (aşırı oyun oynamazsınız her türlü yararı olur.




    Yani daha karşılaştırılacak bir sürü şey vardır fakat ana konular bunlar . Bu arada ikisine de sahibim tecrübem de vardır ona göre karşılaştırma yaptım . isterseniz siz de aşağıya yazın duruma göre editleyebilirim . Siz hangisini tercih ediyorsunuz benim için ps4 iyidir.
    ···
   tümünü göster