/i/Tespit

  1. 1.
    +24 -7
    am salagı cengiz han yazmış sana lisede tarih okutan hocanı gibiyim
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      amk lisede tarihte cengiz han mi isliyoduk osmanli dan baska bisi anlatmadilar amk
      ···
      1. 1.
        +2 -3
        Cengizhan askeri bir dehadır ayrıca mükemmel bir devlet adamıdır. Kurduğu Moğol imparatorluğunu nasıl yönettiği ve geliştirdiğini araştır. Ordusunun küçük bir bölümü yabancı paralı askerlerden oluşmuştur geri kalanı kendi halkından yetiştirdiği askerlerdir. Ha askerlerine aylık ödüyor diye paralı sayıyorsan o senin bileceğin iş. Ve cani dediğin adam bizim osmanlılar gibi oğullarını boğdurtmak yerine vatanını pay etmiştir. Savaşıyorsan cani olacaksın düşmanına acımayacaksın. Adam 20 senede dünyanın en büyük imparatorluğunu kurmuş tabi o kadar insan öldürecek. Ayrıca Cengiz Han'ın batıya yani müslümanlara doğru saldırmasının sebebini de açıp okuyun adamın ticaret anlaşması için yolladığı elçi sırf şamanist bir moğol olduğu için kafasını kesen müslümanlara hakettiği dersi vermiştir. O tecavüz olayları da ingiliz ve Amerikan tarihçilerin abartmasıdır madem soybilimi o kadar gelişmiş CESEDiNiN YERi BiLiNMEYEN VE DNA ÖRNEĞi OLMAYAN 800 sene evvel yaşamış adamın soyunu günümüzde nasıl buluyorlar açıklaması yok. Ayrıca o kadar savaş yapan bir komutanın 20 senede o kadar karı gibmesi ve hepsini %100 dölleyerek hamile bırakması çok düşük ihtimaldir. Türkçü mürkçü değilim tarihçiyim sorulara açığım. Bu arada Cengizhan Türk değildir.
        ···
      2. 2.
        0
        tamam amk
        ···
    2. 2.
      +2 -3
      ne sandın lan yarram ne kadar çok türkün ölümüne sebeb olmuştur sen biliyonmu amk buharayı yakan türk kadınlarına tecavüz eden askerlerlerini işkence veya kılıçla öldüren birinden bahsediyorsunuz.
      ···
    3. 3.
      -1
      kılıç normal karşılanılabilir sonuçta savaş ama masum halka yapılan işkenceler, (bu en hafifi) masum halkı kılıçtan geçirmeler...
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster