/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1


    Engin Alan





    31 mart 1945 Üsküdar-istanbulda doğmuştur.
    Askeri başarıları ve katıldığı görevler Kıbrıs barış harekatı,apo'nun ve şemdin sakığın Türkiye',ye getirildiği zaman özel k.k olmasıdır.30 Ağustos 2000de korgeneralliğe terfi etmiştir.2005 yılında emekli olmuştur.
    2010 yılında Balyoz darbe planı davası'ndan tutuklanarak cezaevine konuldu. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde MHP istanbul milletvekili seçildi. 1 Haziran 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 28 Şubat süreci soruşturmasından da tutuklandı. 2012 yılında Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkûm edildi. 9 Ekim 2013 tarihinde Alan'ın cezası, Yargıtay tarafından onandı.[1] 14 Haziran 2013 tarihinde yargılandığı 28 Şubat Davasından ise tahliye edildi. 19 Haziran 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı nedeniyle Balyoz Davası'ndan tahliye edildi. 24 Haziran 2014 tarihinde TBMM'de yemin etti ve meclis çalışmalarına katıldı.
    Sonuç olarak kurmaca diyebileceğimiz suçlardan ötürü madur edildi.

    Necmettin Erbakan





    Necmettin Erbakan (29 Ekim 1926, Sinop - 27 Şubat 2011, Ankara), Türk siyasetçi, mühendis, akademisyen Türkiye başbakanı. Başbakanlık görevini 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında sürdürmüştür. 28 Şubat süreci'nden sonra istifa etmeye zorlanmıştır ve 5 yıl süreliğine siyaset yasağı getirilmiştir. Lakabı Mücahid Erbakandır.
    Youtubede izlediğim videolar ve okuduğum kaynaklar sayesinde dünyayı okuyabilen,maddi açıdan Türkiye'ye büyük katkıları olan bir başbakan olmuştur.
    Son derece kültürlü ve bilgili olup,masonlar ve diğer tarikatlar ile ilgili açıklamalarıda vardır.
    Sonuç olarak bir muhafazakar kesime hitab etmesi ve cemaatleri desteklemesi,dini biraz ön planda tutması sonucu 28 şubat vakası meydana gelmiştir.O dönemki genelkurmay başkanı Çevik Bir tarafından adeta darbe ile tehdit edilmiş, Sincanda tankları yürüterek kendi söylemiyle 'demokrasiye balans ayarı 'vermiştir.
    Kıymetli bir devlet büyüğümüzde böylelikle bastırılmış,küstürülmüştür.


    Cem Uzan





    Cem Cengiz Uzan (d. 26 Aralık 1960, Adapazarı), Türk iş adamı, siyasetçi ve Genç Parti Genel Başkanıdır. Aile şirketlerine 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına dek babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'la birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birinin üyesiydi. Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV'nin eş kurucusudur. Günümüzde siyasi sığınma hakkı alarak Fransa'da yaşamaktadır.
    3 kasım 2002de yapılan seçimlere liderliğini yaptığı Genç Parti ile girerek barajı zorlamış ancak aşamamıştır.1 parti olarak seçilen Akp, Genç partinin barajı geçemediğinden onların oylarıda kendilerine kaymıştır.Bunun neticesinde Akp gibi hedefi uzun vadeli olan bir parti ,10 temmuz 2002de kurulan bir partinin bu kadar çok oy alabilmesi,adeta barajı zorlaması tehdit oluşturmaktaydı.Engin Alan örneğinde olduğu gibi komplo-kumpasla bastırılmıştır.
    Sonuç olarak elit tabakadan bir siyaset addıbının mal varlığının çoğuna el konulmuş ve vatansız kalmıştır.
    ···
   tümünü göster