/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +1 -7
    Önde gelen boya firmalarında birinde üni son sınıf stajyerim. Bu hafta başladım daha insanlarla yeni yeni tanışıyorum. Neyse cuma günü öğle yemeğine çıktım yemekhaneye. Yemeğimi aldım oturdum 5 dk sonra 5 kişilik bir işçi grubu kapıdan girdi yemeklerini alınca 3 ü karşıma oturdu 2 si de yanıma oturdu. Bildiğiniz kuşattı adamlar beni. Dedim ne bu mk gay mi bunlar falan.

    Sonra tam karşıma oturan (tipinden kürdo olduğunu anladım) pos bıyıklı, kara kaşlı kara sakallı adam "Cumaya gidiyon mu gurban?"diye sordu. Bunca yıllık laik bir insan olarak bu soru ne zaman sorulsa çok sinirlenirim. Çünkü bu soru insanın inancını sorgulamaya yönelik bir saldırı mahiyetindedir. Yine de sineye çektim "Yok dayı gitmiyorum bugün dedim" giblemeden. Dayı azılı çıktı "Niye gitmisen gurban herkes gidiyir bak burda".

    Bu üstelemeye daha fazla dayanamadım ve dedim ki:

    + Dayı Türkiye'nin %100 ünün müslüman mı olduğunu sanıyorsun?
    - Niye gurban sen hristiyan mısın?
    + Öyle birşey demedim ama Hristiyan olabilirdim. Seni ilgilendirmeyen konularda bu kadar geveze olma!

    Bunu dememle birlikte bizim dayıyı destekleyen diğer malozlar sustu. Ortalıkta bir ölüm sessizliği oluştu. Arka masadan muhasebeci Aysun hanım yavaştan alkışlamaya başladı. Tempo arttıkça alkışa katılanlar artıyor, sesleri yükseliyordu. Yemekhanede adeta bir tribün havası vardı. Derken kapıdan davulcu vedat girdi, herkes beni omzuna alarak yeni genel müdür ilan etti.

    Edit: mk malları olay %100 gerçek. Yalan olanlara inanıyorsunuz buna inanmıyorsunuz en sonu taşşana yazdım diğerleri gerçektir!

    Edit2: inanmayanlara özelden ayar verdiğim işçinin fotosunu atıyorum. Zaten istifa etmiş duydum ki.
    ···
   tümünü göster