/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2


    Sherlock



    Akıl oyunları, Zeka gösterisi, ince mizah üzerine kurulmuş diyaloglar, karakterlerin dengesi, teknik sürükleyicilik, tam bir başyapıt. Polisiye ve mizahi olarak Demirbaş gösterebilirim. ilk bundan başlayabilirsiniz. Her bölümü 1saat50dakikadır. her biri film tadındadır, 3 sezondur, her sezon 3+1 bonus bölümdür. Bonus bölüm özel günler için çekilen bölümler noel vb.





    Shameless


    6 kardeşin başına gelebilecek her türlü kötü olayın ve bir sürü dramın içinde harikülade biçimde mizah yapıyorlar. Cidden bir başyapıt diyebilirim.





    Vikings



    Yüksek derecede atmosferik dizidir. Yaşanan dönemin düşünce yapısı ve karakterlerin iç dünyası başarılı bir şekilde yansıtılmış. G.O.T. gibi full entrika olmayan, olayların içinde Hristiyanlık dininden, hristiyan din adamlarının halka manüpilasyonuna kadar göndermeleri mevcut. Savaş sahneleri ve savaş taktikleri tatmin edici. Karılar güzel, adamlar şekil. Karakterler ve oyuncular Cuk diye oturmuş .





    Mr Robot



    Seneryosu, bilinen dizi seneryolarından çok farklı. Bir baş kaldırı, bir başyapıt. Dizinin kendi alanı var, o alanda duyguya sahip. Çekim açılarından ,karakterlerin konuştukları mekanlardaki semboliklik ve sürrealistlikten tutun, konuşmalar arasında geçen cümle sıralamarı, el hareketleri, her biri birer uyum ve anlam içinde. Her dakikası ince ince örülmüşve işlenmiş bir dizi. Teknik olarak ve seneryo olarak üst düzey. Hemen bitirmeyin, zamana yayarak izleyin





    Dexter



    Atmosferi Vikings kadar yüksek bir dizidir. Olayların akışı ve kurgu olarak başarılı. Karakterin iç dünyası üzerinde daha çok durulan bir dizi. Gecenin karanlığında, odayı sadece bilgisayar ekranı aydınlatırken camdan esen hafif bir rüzgar eşliğinde izlenmesi fevkaladedir.





    Prison Break



    Atmosfer olarak insana kendi dünyasını unutturan bir dizidir. Bölümün başınayken bir anda bitiş yazıları çıkar. Nasıl bitti anlayamazsınız. Kurgusu Başarılı ve profesyonelce işlenmiştir. Hikayede yer alan karakterlerin sonradan girişleri mantıklı ve yerine uygun olmuştur. Akıl oyunları çok ince ve yeri geldiğine yapılmıştır.


    ···
   tümünü göster