/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +24 -4
    Selamun aleyküm beyler beni bilen bilir bu şekilde hep listeler hazırlarım bugünkü listemiz maytap çeşitleri.Küçükken bayramlardan sonra patlatırdık hep lan yine duygulandım neyse beyler listmemize geçelim.

    1-Torpil: Tabiki listemizin başında yer alır.Hem 1 lira oluşu hem güçlü ses çıkarışı maytaplar içerisindeki en çok tercih edilenidir.
    Bir kez 2 ay harçlığımızı harcamadan feza nın 40 lı torpil paketini almıştım.

    https://i.ytimg.com/vi/-VBjTFw2ruY/hqdefault.jpg

    2-Kızkaçıran: Torpil kadar olmasada buda taşşaklı maytaplardandır.Yanlış hatırlamıyorsam 50 kuruştu.Patladıktan sonra çıkan sese fetişi olanlar vardı.Gerçekten güzel ses çıkardı.Bir kez karnıma denk gelmişti hala izi duruyor.

    http://www.havaifisekmark...sekmarketicom-390x390.jpg

    3-Roket:Büyük ve küçük olmak üzere iki çeşide ayrılır.Eee biz çocuğuz bizde ne arar roket sanırım küçük 2 büyük 4 lira idi küçükken hiç roket patlatmamıştım.Hep içimde kalmıştı.Ama gerçekten patlarken izlemesi bir zevkti

    Büyük: http://www.antalyahavaifi...havaifiseknet-390x390.jpg

    Küçük: http://www.havaifisekmark...sekmarketicom-390x390.jpg

    4-Çatpat:Bu maytap kağıt üzerindedir.Kırmızı kırmızı yuvarlak şekildedir.Küçükken çatpatı kandan yapılmış sanardım.Bu da ucuzdu 50 kuruş diye hatırlıyorum

    http://www.srtmedya.com/r...aae39c0e4fe0ffce81f04.jpg

    5-Ufo:ilk çıktığında biraz patlama yapmıştı.Fakat çok tutulmadı.Sanırım 2 liraydı.Valla nasıl patladığını hiç hatırlamıyorum.

    http://www.havaifisekmark...sekmarketicom-390x390.jpg

    6-Renkli Topaç(Kaplumbağa):Bu arkadaş beklendiği kadar tutulmadı.Sanırım buda 2 liraydı.Bu arkadaşla pek anım yok.Yuvarlak kısmı toprağa gömülerek ateşleniyordu.Patlama sesi gayet iyiydi

    http://imgim.com/7vb0gr.jpg

    7-Çatlayan top(Patlayan top):Buda pek tutulmadı.Sanırım 1 lira idi.Çıkardığı ses aynı çatpat gibiydi.Çatpatın 1 level üstüydü bence.Bu arkadaşlada pek anım yok.

    http://www.havaifisekmark...sekmarketicom-390x390.jpg

    Bu arada beyler çok duygulandım.Şimdiki veletler pc de mınecraft felan oynuyolar çok yazık neyse beyler hadi eyvallah
    ···
   tümünü göster