/i/Devlet

  1. 1.
    +2 -1
    BiRiNCi DARBE PROVAYDI YAKINDA iKiNCiSI GELECEK VE DARBE ÇOK KANLI OLACAK

    Darbenin başarısızlığı ile ve ortamı ile ilgili yorumlarımı yaptım. Mamafih başarısızlığı konusunda bazı değişiklikler yapıyorum.
    Darbe yapmadan önce ordu daima kamuoyunun nabzını ölçer.

    12 eylül darbesinden önce aniden kitlesel tutuklamalar başlamıştı. heryerde yüzlerce binlerce kişi hiçbir neden olmadan ve henüz sivil iktidar varken tutuklanıp karakollara zütürüldü. ardından derhal serbest bırakıldı. bu yüzbinlere ulaştı ve bir iki hafta sürdü. Solcu bir öğretmen o günlerde dikkat edin ASKERi DARBE GELiYOR bu tutuklamalar bir prova halkın tepkisini ölçüyorlar dedi. iki hafta sonra darbe oldu saat sabahın 5-6sında hasan mutlucandan yine de şahlanıyor aman kolbaşının kıratı şarkısını dinledik.
    Bu sefer aynı provanın olması beklenemez. Şartlar değişik.

    DARBENiN PROVA VE BiR KAMUOYU YOKLAMASI OLDUĞUNA DAiR EMARELER.
    Birçoğunuz aklına yatmayan noktalar vardı. Geçmişteki darbelerle karşılaştırıp bunun ERDOĞANIN BiR SENARYOSU olduğunu düşündünüz. Senaryo Erdoğanın değil!
    1. Yurtta sulh konseyi, bir de Cihanda Sulh konseyinin olduğunu çağrıştırıyor. Biraz tirajikomik ama adı ne olursa olsun ikinci büyük bir konsey var.
    2. Hiçbir aklıbaşında darbeci komutan trafiğin yoğun olduğu akşam saatinde iki köprüyü kapatarak şov yapmaz. Mamafih boğazici köprüsündeki açıkca bir şovdu.
    3. Erdoğanın otelin isteseler doğrudan girip tutuklarlardı. O gittikten sonra oteli hedef aldılar. Birinci Darbe prova olduğundan Erdoğanı tutuklamadılar. Darbe planında kırmızı kuvvetlerin başı olan Erdoğanı tutuklasalardı iş oluruna varmayacak ve prova baştan biterdi. Bıraktılar azgınlıkların ve taşkınlıkların sorumlusu olaraka kırmızı kuvvetlerin komutanlığını yapsın diye.
    4. Emniyet ve MiTe olan saldırılar. TBMM olan saldırılar nabız ölçmek içindi. herkes TBMMne saldırının gereksiz olduğunu düşündü. Meclis darbeyle kapatılacağından milletin tepkisini öğrenmek prova açısından önemliydi.
    5. Emniyet ve polisi gözünü kırpmadan vuran darbe halka ateş açtırmadı. Asker özellikle bunu yapmadı. Bunun iki nedeni vardı. halka ateş açtığı takdirde bir anda darbeciler gözden düşer ve ikinci gerçek darbede halkı karşısına almış olurdu.
    6. Darbeciler akpli hainlerin askerlere yapacaklarını biliyordu. ikinci darbenin hazırlanmasında AKPnin azgınca karşı saldırısı ve taşkınlıkları en önemli unsurdur. Erdoğanın kırmızı kuvvetlerin başı olarak bu azgınlığı yönetmesi de çok önemli.
    7. Derhal akpde darbecilerin idamı için meclise idam cezası getirilesi gündeme geldi. Bu nokta önemli idam cezasının gelmesiyle ikinci gelen darbeciler yapacağı idamlarda bu yasayı kullanacak. idam cezası olmayan bir ülkede siyasetcileri asarsan dünyadan büyük bir tepki toplar. ama akp idam cezasını kabul edip darbeci bir kaç isme uygularsa KENDi iDAMLARININ YOLU YAPILIR. Akpnin son yapacağı yol sanıyorum bu olacak.
    8. AKPnin 1. prova darbesi ardından tüm yurtta azgınlıklar ve taşkınlıklar yapması, askerlere saldırması, Türk askeri için idam cezası getirmesine rağmen APOYU asmaması ve daha birçok unsur ikinci darbeyi hazırlayacak. Bunlarda akpnin keyfi beklenmez ordunun istihbarat unsurları bizzat taşkınlıkları provake edecek.
    9. Göz altına alındığı söylenerek birinci prova darbesine bilinçi olarak katılmayan ordu komutanları ikinci darbede emir komuta zinciri içinde gelecekler. Bu kadar orgenerali kuvvet komutanlarını tutuklayabilecek güçte örgütlenmiş bir darbe düşünemiyorum. Herşey açık komutanları darbe dışında göstermek için yapılmış bir manevraydı.
    Gerçek darbe yakındır ve çok kanlı olacak. Onbinlerce kişi idam edilecek.
    ···
   tümünü göster