/i/Devlet

  1. 1.
    +7 -2
    Herkese iyi günler.

    Arkadaşlar öncelikle belirteyim darbe yanlısı bir adam değilim. En iyi darbe hükümetinin yerine seçilmiş en kötü hükümeti tercih ederim. Hayatının baharında Bilgisayar Mühendisi işinde gücünde Turancı bir kardeşinizim. işlerim yolunda giderken darbe istemem çünkü darbe demek üretimin, ticaretin,sosyal yaşantının durması, insanların kısıtlanması ve baskı altında yaşamak zorunda kalmaları demektir eğer içinizde darbe yönetiminden yana olanlar varsa, "mevcut iktidar gitsin de nasıl olursa olsun" diye düşüncesinde olanlarınız varsa bence yanlış düşünce içerisindeler uyarayım.

    Gelelim 15 Temmuz 2016 akşamı ve 15 Temmuz 'u 16 Temmuz'a bağlayan gece ve 16 Temmuz sabahı yaşananlara.

    Bu bir darbe girişimi mi? Terör saldırısı mı? Yoksa güzel bir tiyatro mu?

    Arkadaşlar askeri darbeler ikiye ayrılır.
    1-Emir komuta zinciri içerisinde olanlar.
    2-Emir komuta zinciri içerisinde olmayanlar.

    15 Temmuz'da yaşadığımız iddia edilen darbe "Emir komuta zinciri içerisinde OLMAYAN darbe girişimi." yani kendileri buna böyle diyorlar.

    Tamam o zaman emir komuta zinciri dışında ki Türk askeri darbelerine bakalım.

    1-Bab-ı Ali baskını(Binbaşı Enver(daha sonra Paşa) yönetiminde).
    2-27 Mayıs 1960 darbesi(içlerinde Başbuğ Türkeş'in de bulunduğu 37 düşük rütbeli subay darbesi- Kurmay Albay ve astları düşük rütbeli subay olarak geçer).

    Şimdi 1960 darbesini inceleyelim.

    1960 darbesi dönemin bir çok generalinin ve kuvvet komutanlarının, genel kurmay başkanının haberi olmadan önce onlara karşı daha sonra hükümete karşı yapılan darbedir.

    Peki bu adamlar bu darbeyi nasıl gerçekleştirdi? Kendi üstleri bunu istemezlerken bu nasıl oldu?

    Herkes 26 Mayıs 1960 ı 27 Mayıs 1960 a bağlayan gece evlerinde huzur içinde uyurken önce kuvvet komutanları ve kendilerine katılmayan kolordu komutanları tutuklandı. Komutayı ele geçiren milli birlik komitesi(cunta) bütün garnizonlara hükümet yetkilelerini, belediye ve valilik teşkilatlarını kısacassı bulundukları şehirlerde ki idari yapıyı ele geçirmeleri emrini genel kurmaydan gönderdiler ve bütün siyasi parti yetkilileri hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçilerek denilen yapıldı harekat başladı. Cumhurbaşkanı Ankara'da, Menderes(Başbakan) bir grup Demokrat Partili ile Konya'dan Eskişehir'e geçerken Kütahya üzerinde tutuklanmış darbenin ilk günü neredeyse tüm hükümet yetkilileri tutuklanmıştır. Bunlar yaşanırken Ankara devlet radyosu ele geçirilmiş ve Başbuğ Türkeş darbe bildirisini okumaya başlamıştır.
    Bu harekat haberini duyan 3.Ordu komutanı Ragıp Gümüşpala'nın ordusu ile Ankara'ya yürüyeceğini, eğer karşısında darbe lideri olarak kendisinden daha düşük kıdemli bir subay görürse darbecileri bastırıp tutuklatacağını söylemesi üzerine bu haberi alan cunta üyeleri darbe planından haberi olmayan Emekli Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Cemal GÜRSEL'i harekatın başına geçmeye ikna etmişler ve Ragıp Gümüşpala'nın geldiğinde harekatı bastırmak yerine harekate katılması sağlanmıştır ve darbe başarılı olmuştur.

    Şimdi 15 Temmuz akşamı yaşanırken bende herkes gibi endişeli bir şekilde geleceğimi neler olacağını düşünürken tv lerde bakanların, başbakan,başkan, kuvvet komutanları, hükümet yetkilileri vs. canlı yayında konuşurken, "Bu emir komuta zinciri dışındaki bir kalkışmadır" diye bas bas bağırırken aklıma okuduğum, belgesellerini izlediğim 1960 darbesi geldi ve şu soruları sordum kendime.

    "Biz şu an gerçekten bir darbe teşebbüsü mü yaşıyoruz?"
    "Geçmişte başarılı olmuş böyle bir darbe var ama böyle yapılmamıştı?"
    "Bu bir tiyatro oyunu mu yoksa?"
    "Ben bile 24 yaşımda bu tecrübesizliğim, fevriliğim, acemiliğim ve heyecanımla bile darbeci olsam bunu böyle mi yapardım?"

    Sizde bu soruları sorun arkadaşlar.

    Darbe yapıyorsunuz. Buna saat 21:00 de istanbul gibi bir şehirde daha insanlar evine ulaşmak için yollardayken 8 tankla köprüyü kapatarak mı başlarsınız?

    Hayır arkadaşlar böyle bir darbe girişimi olmaz. Sizden ricam 27 Mayıs 1960 darbesini okumanız ve 15 Temmuz da yaşananlar ile kıyaslamanızdır.
    "Polis varken halkı neden sokağa, tehlikeye çağırdılar?" diye sorgulamanızdır.
    Bu işten kim karlı çıkıyor düşünün lütfen. Olayın sonundan kim karlı çıkıyor? bunu düşünün, sorgulayın lütfen.

    Fetö deniyor.(Şu cemaatten bir kurtulamadık amk çocukları ağzımı bozduruyorlar bana.)

    Arkadaşlar tekrarlıyorum inşallah bu ülke darbe, baskı görmez. Ama bu gerçekten darbe girişimi mi? Terör eylemi mi? Yoksa bir tiyatro sahnesi mi? Bunu iyi düşünün.

    Başlıkta ki resim ise aklımızdan çıkmayacak. Bu şerefsizlerin dövdüğü o Mehmet, eğer yaylım ateşine tutsaydı o kalabalığı kimse orada tutamazdı, bunu da bilin. Ne askerimize ne de polisimize düşman olmayın. ikisi de bize lazım.

    Hadi selametle dostlar...
    ···
   tümünü göster