/i/Tespit

  1. 51.
    +3
    Bak genç kardeşim, muhtemelen üniye yeni başladın ya da ortalarındasın o yüzden fikirlerinin bu kadar sığ olması normal.

    Sana sadece şu kadar söyleyeceğim, Ortadoğu'da insanlar para ve güce tapar. Elinde paran varsa güçlü olduğuna inanırlar. Paranın da ABD'de olduğuna inanırlar. Suudi devleti, BAE, Lübnan gibi ülkeler göbeklerinden ABD'ye bağlıdır ve buralarda ABD istemeden yaprak kımıldamaz. Çünkü ABD'ye artistlik yaptıkları anda ekonomik olarak mahvolurlar, açlıktan birbirlerini yerler. Rusya müdahil olur diyeceksin, Rusya'nın en büyük gelir kaynağı, enerji kaynaklarıdır, petrol varil fiyatlarına bağlı ekonomileri var. ABD'nin petrol fiyatlarını gibmesi önce arap ülkelerini onlarla beraber de rusları bitirir. He araplarla ruslar birleşip enerji piyasasını kontrol ederler dersen arap ülkeleri zamanında arap-israil savaşında bunu denediler ve ABD resmen analarını giberek piyasayı tekrar eline aldı. Bak daha dexer shawna gelmedim bile.

    Tayyip Erdoğan ABD için hiçbirşey ifade etmiyor artık. Çünkü 2003'ten beridir küresel ekonomici gruplar türkiyeden istedikleri herşeyi elde ettiler. Gerek özelleştirmelerle, gerek ülke içinde verilen ayrıcalıklarla yaptıkları stratejik yatırımlarla ekonomini resmen adamlara teslim ettin. Ulusal ekonomin yok, bugün ülkeden sıcak para çekildi mi olanları görüyorsun, uçağını düşürdüğün rusyanın zütünü yalayacak seviyeye geliyorsun. pkk-pyd üzerinden adamlar rte'ye ayar üstüne ayar veriyor, ne yapabildi c.başkanı? Suriyede çıkan olaylar rte'nin abd ile bir olup esadı satmasıyla başladı, sence esad şimdi rte ile tekrar bir olur mu? Hadi o araya girdi bu girdi bir şekilde aynı masaya oturdu, türkiyeden neler koparacak farkında mısın?

    Bak bu olay böyle gider daha sana uzun uzun yazardım ama ortadoğuda amerika bir markadır. ABD'den nefret eden birisi olarak söylüyorum bunu ama gerçek böyle. Bugün ortadoğuda kucağa oturmak isteyen herkes önce ABD'ye koşuyor. nedenini sen de biliyorsun. Kandırmayın kendinizi. Başkanlıkla alakalı da şunu söyleyeyim. Sadece rte'yi başkan yapmaya odaklanmış insanlar ondan sonrasını düşünmüyor. Bakın bu ülkede parayla açılamayacak kapının olmadığını gördünüz. gelecek başkanın kimin desteğiyle nereden gelip ülkeyi nereye zütüreceğini bilemezsiniz.
    ···
   tümünü göster