/i/Devlet

  1. 1.
    +6 -2
    Bunun darbe oldugunu hala dusunenler icin bu yazıyı yazıyorum iyi okuyun.

    Ben 80 darbesinde yoktum ama babam yasamis ben de ses kayitlarini dinleye dinleye nasil gerceklestigini biliyorum. Tarihle ilgilenirim ve 60 da bir darbe girisimi oluyor. Basarisiz oluyor.Bu girisime benziyordu o da.inanın 80 darbesiyle alakasi yoktu bu olayin.80 darbesinde Kenan Evren cikip dedi ki Turkiye Cumhuriyeti Genelkurmay baskanligi yonetime el koymustur. Bunu ne zaman yapti.Tum hukumeti iceri aldi sonra yapti. Burda ne oldu ? Sadece Hulusi Akar'ı rehin alabildiler. Basbakan Cumhurbaskanı Savunma Bakanı icisleri bakani hepsi aciklama yapti.Bu nasil darbe ?Bu darbeyi bence RTE falan da yapmadi. Bence bu donemi durduramayacagini anlayanlar darbe yapmak istediler ama Hulusi Akar tayipci oldugu icin bunu tam yapamadilar. Eger ki Genelkurmay Baskani yapsaydi bu darbeyi o zaman ulke bunu kaldirmazdi. Ayrica yukarda yazdim bakin.80 darbesinde Kenan Evren diyor ki Genelkurmay baskanligi yonetime el koymustur. Burda ne olup olmadigi belirsiz bir grup (yurtta sulh konseyi) bunu yapti deniyor.Ben daha trt yayinini gordukten sonra bunun darbe olmadigini anladim. Boyle olacagi belliydi.Bu darbe girisiminin basarisiz olma nedeni askerin hicbirseyi bilmemesidir.80 darbesinde tanka gerek yoktu sokaga cikanin gotune sokuyorlardi silahi. Daha darbenin anlamini yeni ogreneni gordum. Gidin 80 darbesini inceleyin direk Kenan Evren tum hukumeti iceri alip yonetime el koyuyor.yok yurtta sulh konseyiyle olmaz bunlar. Orgeneraller bir araya gelip ulke icin bunu yapabilir. Ozaman belki cikarsiniz tankin ustune. Daha biber gazina dayanamayan halk o tanki durduramaz. Askerin hicbirseyden haberi yok halka gibamazdi o yuzden. Artik birdaha darbe olamaz asker anladi herseyi.
    ···
    1. 1.
      0
      Çok mantikli yazmisin kardeşm. şukunu verdim
      ···
    2. 2.
      0
      Tesekkurler
      ···
    3. 3.
      -1
      lan suri darbe olduğunda nerdeydiniz lan ahaaha
      ···
    4. 4.
      0
      Panpa ayrı başlık aç, yazın güzel kaynamasın arada
      ···
    5. 5.
      0
      80 darbesi ile bu darbe girişimi mukayese edilemez. 80 darbesi emir komuta zinciri içerisinde, genel kurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının komutasında gerçekleşti. tüm ordu darbeyi destekliyordu denilebilir. bunun yerine 60 darbesi ile mukayese etmek daha doğru. zira her ikisi de ordu içerisinde küçük bir grup tarafından, emir komuta zincirinin dışında gerçekleşti.
      ···
    6. 6.
      0
      esperanzotr:askim dexer pankarti aciyorduk

      surdan atlayan arbaletli:Tesekkurler panpa bu yazinin bi kismini actim da tutmadi ne de olsa tutmasi icin komsu kizini falan gibmen lazim

      fuckerrfuckera:Ayni seyi dedim panpa zaten bak yazdigim seye "Tarihle ilgilenirim ve 60 da bir darbe girisimi oluyor. Basarisiz oluyor.Bu girisime benziyordu o da.inanın 80 darbesiyle alakasi yoktu bu olayin."
      ···
    7. 7.
      0
      Oros pu cocugu sanki sen her gün biber gazı yiyon
      ···
    8. 8.
      0
      Kardesim dedim ki daha biber gazina dayanamiyorlar tanka ne yapabilirdi ? Asker sıksaydı halka kesebilirmiydi halk askerin basini ? 80 de birak askerin basini kesmeyi sokaga ekmek almaya cikamazdin.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster