/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +118 -405
    AKP mağdur, Tayyip mağdur derken şimdi de darbeci mağdur oldu.

    Yok polis, gözaltına aldığı askere kaba davranmış da; halk askere saldırmış da... asker emir kuluymuş onun ne suçu varmış.

    Askerin emir verme yetkisi hukukla sınırlı. "Devleti yıkacaksın" şeklindeki bir emrin geçerliliği olamaz. Askerin, yasaya aykırı emirlere uyma mecburiyeti yok. Uyarsa da neticesine katlanacak mecburen.

    Diyeceksiniz ki: "Askerler kandırıldı". Kanmasalardı kardeşim. Allah ona da 1300 gram beyin vermiş sana da.

    Polis, beni eroinle yakalasa: "Mafya beni kandırdı, beni tehdit etti, emirlere uymak zorunda kaldım" diyebilir miyim? Desem bile beni kaale alan olur mu?

    Haydi diyelim ki er gariban. Bunun çavuşu teğmeni yüzbaşısı, generaline varana dek koskoca bir emir komuta zinciri var. Bir halkası olsun "ben bu vebali alamam" demiyor. O vebali, o mesuliyeti alıyorlar. Öyleyse ceremesini de çekecekler.

    Askerlik, üniformada değil o üniformanın haysiyetinedir. Askerlik şerefine uymayan bir şey yapan adam, o an asker değil, eli silahlı herhangi birisi olmuştur -alelade bir suçlu. Bırakın bu mağdur edebiyatını.

    EDIT: Eksileyenler bunu seyretsin. Korkunç bir manzara. Askerler, tankı son sürat kalabalığın üstüne sürüp katliam yapıyor. (UYARI: Çok kanlı ve acı bir video. Çocuklar ve hassas kişiler izlemesin)
    http://www.hayretturkiye....ki-tanklarla-eziyor-981/2
    ···
   tümünü göster