/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +142 -14
    Farkında mısınız gençler artık kürtlerden çok suriyeli düşmanı olduk.

    Yaptıkları sapkınlıklardan dolayı, dağdan gelip bağdakileri kovmaya çalıştıkları için. Şahsi düşüncem olarak şu kanıya varmak istiyorum;

    Kürtler'de bunları yaptı ancak devlet onlara bu kadar fazla taviz vermedi. Ancak Suriyeli mültecilere öyle olmadı.

    Devlet maaş verdi, tokiden ev verdi, sınavsız üniversite girişi verdi üstüne üstün vatandaşlık verme sürecine bile girdi.

    Savaş olduğu için savaşmak yerine kendi topraklarını satan insanlar için vatandaşlık vermeye kalktı. Şimdi sorarım size bunlara vatandaşlık verilse ileri de savaş çıksa kendi ülkesini satan insan bu ülkeyide para karşılığında içten içe satacaktır. Bundan 50-70 sene sonra belki de ülkenin çoğu siyasi makamlarında suriye asıllı insanlar olucaktır.

    Peki bu kadar imkan onlara verilirken, kendi ülkesinin insanlarına, dedelerinin, atalarının bu ülke için savaşmalarına canlarını, çocuğunu, karısını ortada bırakıp ülke için giden ataların torunlarına neden hiç bir imkan verilmez?

    Suriyeli'lerden daha fazla nefret etmemizin sebebi budur bence. Kürtlerle aynı imkanlar içindeydik, en azından içinde belki çoğu Türk'ten daha fazla vatan sevgisi olan Kürt'ler vardı. Ama suriyelilerin içinde bunların hiç biri yok.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriyeli'lere üstelik ülkesini satıp gelen mültecilere TÜRKLERDEN,KÜRTLERDEN, LAZLARDAN,ÇERKESLERDEN,GÖÇMENLERDEN daha çok imkan veriyor.

    Şu dönemde Türk, Kürt ayrımı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı- Suriyeli ayrımı yapılmalıdır.

    Humanist bir insanım ama böyle insanında ben ebesini giberim. Bizim ülkemizde savaş çıksa hiç bir avrupa ülkesi bize yardım etmez. Hele araplar bizi 1. Dünya savaşında satıp giden kancık ırk hiç yardım etmez.

    BELKi ŞUAN DA GÖRMEYEBiLiRSiNiZ AMA BUNDAN 50-70 SENE SONRA KÜRTLERDEN DAHA ÇOK SURiYELiLER SORUN ÇIKARACAKTIR. HELE BiRDE VATANDAŞLIK VERiLiRSE...

    SIÇTIK.

    Edit: Trende girmişiz. Teşekkür ederim hepinize. Düşüncelerimi daha fazla üye dostlarımıza aktarabildiysem ne mutlu bana.
    ···
   tümünü göster