/i/Tespit

  1. 1.
    +41 -1
    koruyan, gözünü kırpmadan vatan için canını feda edebilecek, devlete yük olmamak için uğraşan, devlet yapmazsa kendisi yapan, izin vermezse bir usulünü bulan bir millettir Karadeniz milleti.
    K*rtler gibi dövlet bize bahmiir deyip vatandaşın vergisiyle geçinip, kaçak elektirik kullanmaz, aksine bedava enerji üretmek için uğraşıp icatlar yaparlar.
    Malum ırk gibi vollah yol yapmiiler deyip yol yapan işçilere saldırıp iş makinelerini yakmazlar, kendi yollarını kendileri yaparlar. Çoğu belediyenin turistik amaçlı bile yapamadığı teleferikleri kendi imkanlarıyla doğudan kat kat daha zorlu arazilere yerleştirip havada uçarlar.
    Cocuhlarimiz terlihle garda gışda garsıki göye ogumaya gidiyi- garda gışda hastaneye yetisemiyooh diyip, sağlık ocağı, okul basıp doktor ve öğretmenleri kovmazlar, eğer yoksa kendileri yaparlar.
    Silah taşırlar ama polise, askere sıkmak için değil olur da bir huur dölü karşıma çıkarsa diye.
    Bilmem ne eyleminde halay gibi gereksiz ve saçma sapan halayı cekmezler, eğlenmek için horon teperler.
    Bir huur çocuğu(Apo) için ağıtlar, şarkılar(valevalevalehelahelavelvela) söylemezler, sevdikleri için, anaları için, deniz için, dumanlı dağlar için, sevdiğine kavuşmasına izin vermeyen hırçın dereler için söylerler.
    Ben K*rdüm diyip terör başlatan bir millet değildir onlar. Iclerinde Gürcü, Laz, Bulgar, Sırp, Arnavut, Rus- Romanya, Ukrayna, Moldova v.b kökenli oldukları halde ben Türküm diyen kendini sadece Türk gören bir millettir Karadeniz milleti.
    Bu topraklar bize bunu öğretti. Uyum sağlamayı, sevmeyi, sevilmeyi, sahip çıkmayı, çalışmayı, sevdiklerimiz için çalışmayı öğretti.
    Edit: Uyuşturucu kaçırmayız, kaçakçılık yapmayız gidip çay toplarız, fındık, ceviz toplarız bir tek kaçak malımız var sevdiğimiz, o da kaçak çaydır.
    edit2: Hatırlayın daha birkaç gün önce bir helikopter kazası oldu Giresun'da ve aynı günler sel felaketi ile boğuşuyorlardi ama millet evini ocağına tarlasıni kurtarma derdine düşmedi. Haberi alan olay yerine koştu ve karınca gibi üst üste tırmanıp askerlere yardım ettiler.
    Iyi ki Samsunluyum! Iyi ki Karadenizliyim! Iyi ki Atamın mücadeleyi başlattığı yerde doğdum! Iyi ki Türküm!
    ···
   tümünü göster