/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1 -1
    evet beyler. annemin babası. dayımın akıl yaşı fizik yaşıyla bir değil. 72 doğumlu, deli diye herşey serbest ona. ama annem akıllı diye zırnık yok. babamın önünde birisi yanlış hareket yapsın, anasını giber. ama annemin hatrı için dedeme laf etmiyor. bu 30 yıldır aynı.

    ulan bugün gittik yanlarına, düz işçi bile öyle yaşam tarzını reddeder. bu dayımda 44 yaşında olmasına rağmen deli diye evlenemedi. anneannemde buna araba aldı chevrolet. beyler tüm köyün daşşak konusu. dedemde kendisine aldı. dayım bi camı kapatamıyor amk. sen mühendissin kapatırsın diyor. bu adamın arabası var. annem gelin olduğunda çeyizi bile yoktu. 30 yıl babam paranın dıbına koydu, şimdi işler kötü. ben 20 yaşındayım artık kısıtlamaya başladım kendimi ama bu yaşımda ne kısıtlayacam kendimi amk. birinci dereceden akrabam paranın üstüne yatar ben aysonuna mı bakayım. bana şımarık falan demeyin, şımarık görmemişsiniz.

    yazmamın nedeni bugün olan olaydır beyler. tarladaki mahsül yetişti satıldı 2 kere. bugün gittiğimizde 50 lira aldık. bayramda yanlarına gittik bayram harçlığı vermedi dedem. kalmadık onun 100-200 lirasına. öyle çocuk kandırmasın huur çocuğu. annemle aram çok iyidir, arkadaş gibiyiz. yeri geldiğinde babasını itin zütüne sokarım bişey demez ama boşuna. 50 lirayı uzattı. aldım parayı, bardağın altına koydum. sonra anneme de zorla vermişler. 50 lira ney lan?

    daha anlatacak çok şey var, isteyene anlatırım.

    özet:dedemin dıbına koyım
    ···
   tümünü göster