/i/Devlet

  1. 1.
    +31 -8
    (bkz: http://www.yenicaggazetes...ncini-oldurdu-141512h.htm)

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=NUu04ElIjQc)

    Burdaki haberler okuyup, inci sözlükte anlattığınız başınıza gelenleri düşünün. Bildiğiniz gibi suriyeli kalifiyeli elemanlara vatandaşlık verilecek. Başbakan yardımcısının yaptığı açıklamaya göre
    (bkz: http://www.grihat.com.tr/...erlestirilecek-52860h.htm)
    bedelsiz toki daireleri verilecek. Yeni yapılmış, sıfır daireler. Soruyorum hanginizin evi sıfır yeni alınmış taşınmış ve ücretsiz. Düşünün babanız anneniz geçinmek ev alabilmek için nasıl çalışıyor. Bu büyük haksızlıktır panpalar. O vatanını satmış ne üdüğü belirli olmayan suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşıyım. Soruyorum size

    1- Türkiye'nin yeterli sayıda kalifiye elemanı yok mu?
    2-Önce kalifiye olanları aldık diyelim, daha sonra diğerlerini de vatandaşlığa alacak mıyız? Ayrıca vatandaşlığa alınacak Suriyelilerin; Hırsız, katil, tecavüzcü ve terörist olup olmadıklarına nereden bakacaksınız? Elinizde böyle bir veri bankası var mı?
    3-Biz, madem kalifiyeli eleman alacağız, neden onlara sadece, "geçici oturma ve çalışma izni" vermiyoruz da vatandaşlık veriyoruz?
    4-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için sadece kalifiyeli olmak yeterli mi?, Eğer yeterliyse bu uygulama diğer ülkeler için de yapılacak mı? Yoksa din kardeşlerimize (!) özel mi?
    5-Suriyelilerin içinde öyle çok kalifiyeli elemanlar vardı madem; Suriyelilerin burada kalmaları için, Avrupa birliği bize neden o kadar para verdi?

    Beyler, bayanlar bu işin içinde kötü bi durum var. Şimdi birlik olma vakti.
    (bkz: https://www.change.org/p/...%C4%B1%C4%9F%C4%B1nahayir)
    Bu linke girip kampanyayı imzalayalım imzalatalım.
    ···
   tümünü göster