/i/Tespit

  1. 1.
    +90 -10
    1-Üniversite Sadece Eğitim için Değildir!
    Üniversitenin kişiye öğrettiği en büyük şeylerden biriside hayattır. Özellikle ailesinden uzakta farklı şehirde okuyanlar tamamen tek başlarına oldukları için çabuk olgunlaşır ve tek başına yaşamasını öğrenir, insanlar hakkında daha çok bilgi sahibi olursunuz ve arkadaşlarınızı daha dikkatli seçersiniz.
    2-Daha Sosyal Biri Olursunuz
    Birçok üniversitede geziler, eğlence geceleri, spor aktiviteleri vs bir çok etkinlik düzenlenir bunlara siz katılmak istemezseniz bile arkadaşlarınızın ısrarı ile katılmaya mecbur kalırsınız genellikle öyle olur çünkü. Bu sayede lisedeki a sosyal hayattan kurtulup daha eğlenceli ve sosyal bir hayatınız olur.
    3-Ömürlük Arkadaşlar Edinirsiniz
    Lisedeki çocukluk arkadaşları biter yerini gerçekçi ve ömürlük arkadaşlar alır.
    4-Hayatınızın Aşkını Bulabilirsiniz
    Kazandığınız üniversiteye yüzlerce insan gelecek hiç beklemediğiniz bir anda hayatınızın aşkı ile göz göze gelebilirsiniz. Üniversiteden tanışıpta evlenen çiftler oldukça fazla bu çiftlerden biride siz olabilirsiniz.
    5-Erkekler Askerliğini Kısa Dönem Yapabilir
    Dört Yıllık üniversiteler erkeklerin sadece eğitimi ve kişisel gelişimi için değil askerliği içinde büyük avantaj sağlıyor. Normalde 15 ay olan askerliği 6 ay yapma fırsatınız oluyor.
    6-Özgüveniniz Artar
    Birçoğumuz lisede içine kapanık olur karşı cinsle fazla haşır neşir olmayız, dışarıda ki işlerimizi hep ailemiz halleder bu yüzden kendimize fazla güvenimiz olmaz. Üniversitede durum tam tersidir karşı cinsten edineceğimiz arkadaşlar sayesinde ve kendi işimizi kendimiz halledeceğimiz için farkında olmadan bir özgüven artışı yaşarız. Bu özgüvenin hayatımızın sonuna kadar bize faydası olacaktır.
    7-Daha Kültürlü Birisi Olursunuz
    Kürdü, lazı, çerkezi, alevisi bir çok insanla aynı yerde okuyacağınız için farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olursunuz. Olaylara bakış açınız değişir tamamen başka birisi olursunuz.
    ···
   tümünü göster