/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +41 -3
    Bakin beyler ben size su 23 yillik hayatimda yasadigim ve edindigim tecrubeleri ozet geceyim;
    Zamaninda hic paramiz yoktu, bu yuzden arkadaslar arasinda, sosyal yasantimda, okul hayatimda falan filan hep kucuk dusmustum. Ailem ve cevremdekiler bana okumam icin baski yapiyordu ama icimde gram heves hatta hevesi birak okula dair hic bi kirinti yoktu. Her sabah okula sove sove giderdim istisnasiz. Gel zaman git zaman hayatimin taktanligini ve gelecegimin ne olacagini dusunmeye baslamistim. Ailem zaten fakirdi akrabalardan hayir gelmezdi yani kendi kendimi kurtarmak zorundaydim.
    Yanilmiyosam lise 1-2 civarlarin da her zaman ilgimi ceken ve o zamanlar yeni yeni duydugum web tasarim, bedava site acma, kodlama gibi seylere yonelmistim. Bunlarla ugrastikca resmen zevk aliyordum hobi gibiydi benim icin. Bir meslek olarak bile bakmiyordum. Okuldan saat 4-4,5 civari geliyordum ve gece yarilarina kadar sitelerimle ugrasiyordum falan...
    Ve bir gun geldi ki ben o zevk diye basladigim sitelerden milyarlar kazanmaya basladim. Allah`a sukur su an durumum iyi. ( masallah diyin picler nazar degdirmeyin )
    Okul durumuma gelince lise mezunuyum, aile zoruyla okudum zaten liseyi de. Yani demem o ki beyler ne olursa olsun yapmak istediginiz, ilginizi ceken seyleri yapin aq kendinize yazik etmeyin. Hem basarili olamazsiniz hem uzulursunuz.
    Simdi altimda bmw 420d var, kirada oturuyorum ama canim istedikce ev degistirdigim icin ev almiyorum.
    Bunlari imrenin falan diye yazmiyorum buraya. Surekli goruyorum burda umutsuz insanlari falan. Evet dogustan zengin olabilirdim ama olmadim. Bu benim elimde degildi, fakat gelecegimi sekillendirmek benim elimdeydi ve ilgi duydugum alanda her gun saatlerce calisarak gelecegimi kazandim.
    Yani beyler bakin bende 0`dan basladim hayatimi kazanmaya ve su an kendi capimda iyi bi yerdeyim.
    Sizle benim bi farkimiz yok, ben bi yerlere geldiysem sizde gelirsiniz.
    Bu kadar umutsuz olmayin, umudunuz olsun. Cunku umudu olanin herseyi olur.
    ···
   tümünü göster