/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8
    kuranı kerim küçücük Beynine sığdırmaya çalışanlar. Kuran tek yönlü bir kitap değildir;

    1-) "Bu (Kur’an), insanlar için bir açıklama, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için bir hidayet ve bir öğüttür.” Âl-i imrân suresi, 138. Ayet . yol göstericidir.

    2-) “Kur’ândan öyle ayetler indiririz ki, bunlar mü’minler için bir şifa ve bir rahmettir.”
    isra sûresi, Âyet: 82 . Kuran şifa dır rahmettir. hastalığa şifa için cinleri kovmak için okunabilir , belalara karşı okunabilir.

    3-) "Eğer kulumuz (muhafazid)e indirdiğimizden şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sure getirin..!" bakara suresi kuran ahenklidir. şairler döneminde inmiştir müthiş şairenedir. sanat dilden dile çevrilirse bozulur. mealini okuyup anlayın hayatınıza geçirin. Ama kuran ın meali yeter demek çomarlık hatta ileri seviye karabaşlıktır .

    4-)"YÛSUF-3: Nahnu nakussu aleyke ahsenel kasası bimâ evhaynâ ileyke hâzel kur’âne ve in kunte min kablihî le minel gâfilîn(gâfilîne).
    Sana vahyettiğimiz bu Kur'ân ile en güzel kıssaları sana anlatıyoruz. Ve oysa sen, ondan önce elbette gâfillerdendin. " kuran eski kavimlerin ibretlik hallerini kıssaları anlatan bir hikaye kitabıdır. öğüt alanlar için. ..

    5-) kuranda anlayana her türlu ilim vardır. Bir doktor okusa insan vücudu hakkında, bir çiftçi okusa toprak , bir uzay bilimci okusa yıldızlar gezegenler hakkında bilgi edinebilir .

    Kur’an’da bir anahtar gibi, istediğin zaman kullanıp bilgi kapısını açacak bir şifre yoktur. Şifre kelimesi, Kur’an’ın gizli işaretleri, sırları anlamında kullanılmaktadır. Eskiden beri alimler bu gibi sırları, işaretleri bulmuşlar ve kitaplarına yazmışlardır. Söz gelimi, ibn Berrecan Rum suresinden, Kudüs’ün Salahaddin-i Eyyubi tarafından fethedileceği tarihi çok önceden kitabına yazmış ve aynı tarihte fetih olayı gerçekleşmiştir .

    Bu da sapık sapık düşüncelere kapılanlara;

    12/YÛSUF-2: innâ enzelnâhu kur’ânen arabiyyen le allekum ta’kılûn(ta’kılûne).
    Muhakkak ki Biz, O'nu Arapça Kur'ân olarak indirdik. Böylece siz akıl edersiniz.

    Ve bu kuranın o bize çomar diyen hakiki çomarlara verdiği dehşetül cehennem ayar;

    FUSSILET SURESi 44. AYET
    44. Eğer biz onu yabancı dilde bir Kur'an yapsaydık, elbette şöyle diyeceklerdi: "Ayetleri ayrıntılı kılınmalı değil miydi? ister yabancı dilde, ister Arapça!" De ki: "O, iman edenler için bir kılavuz, bir şifadır. inanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır. Ve Kur'an, onlar için bir körlüktür. Böylelerine, çok uzak bir mekândan seslenilmektedir."

    böylelerine itimat etmeyin zira ve açık bir şekilde düşünmekten ve ilimden açıkça uzaklar. Kuran onlara uzaktan sesleniliyor diyor ya. ne zaman kuranı açıp seslice okurlar kendi seslerini duyup kulaklarinin pası gider belki o zaman duyarlar . açıp bi okuyun Allah rızası için. ...
    ···
   tümünü göster