/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Karşımızda zeki bir nesil yok, sistemi çözemeyip ancak başına gelince vahlayacak bir nesil var.. Büyüyüp akıllanacak bir nesil de yok... !

    Çocukların elinde tabletler telefon ve bilgisayarlar ile youtube veya çeşitli video sitelerinde bazı kendini akıllı zannederek video üreten ancak ülkeye hatta kendilerine hiç bir katkısı olmayan insanlara kaptırtmışlar parayı gidiyor.. Ergenler zaten açmışlar tv yi, survivor kim kazanıcak kim kaybedicek diye program sahipleri ve oyunculara paranın dibine kadar kazandırtıyor. Bu sayede kimin kaybettiği ve kimin kazandığının hiç bir önemi kalmıyor! Aslında tek kaybeden onlar oluyor... Olgun işinde gücünde olan insanlar ise, işe git çalış eve gel kanunu ile hüküm sürüyor. Benim en nefret ettiğim kısım ise bu evlilik programlarını izleyen yaşlılar ve bazı ev hanımları, sen zaten evlenmişsin daha neyine senin o programlar ???

    Bu arada yeni nesil derken 1950lerden bahsediyorum. Çünkü bu olayların kökü o yıllarda başladı.. Vatandaş çalıştı ve kapitalizm konuştu. Yıllar önce babalarının ve belkide dedelerinin zorla kanları ile kazandıkları topraklarda aç ve susuzdular. Dedeleri hem açlığa hem susuzluğa dayandı hemde ülkem için canını feda etti. Sonraki neslin savaşması gerekmiyordu. Sadece kafasını çalıştırıp düşünmesi gerekiyordu. Bilmem kaç paralara çalışmak için tarladan şehire inmek yerine kendi işini büyütmeyi seçmeliydi. Her koşulda işciye gerek var. Kafasını çalıştıran yok muydu peki derseniz o kapitalist şimdiki firmaların başlarındaki insanların dedeleri. Dedelerinin bir suçu yok aslında, onlar sadece para kazanıp büyümeye oynadılar, ülkem gelişsin diye.. Ancak sonraki nesiller, oğulları ve torunları bu kazanılan paraları sırf zevk uğruna yabancı ülkelerde çar çur etti. Gitti kendi otomobil fabrikasını açmak yerine almanyadan 40 tane otomobil getirip koleksiyon yaptırttı. Şuan büyüyor diyebileceğim bir tane büyük Türk firması yok. Düşündüm de sanırım bir tek çok hızlı büyüyen firma Torku olabilir. Konya şeker fabrikasını temelleri 1954 yılına dayanıyormuş. Ancak o vakitten itibaren çok aşırı atak yapamadıkları belli. Taaki son yıllara kadar kadar.
    ···
   tümünü göster