/i/Devlet

  1. 51.
    +3
    istiklal mahkemeleri de dahil ingilizlerin 1802 den beri Osmanlı hukuk ve istihbaratına sızdığını söylemiştik. Bunlar orduya operasyon çekmeye başladılar. Hem Abd'ye, hem Almanya'ya hem Türk'lere bağlı bir çok ismi tasfiye ettiler. Abd desteği ile kurulan başını Halide E. Adıvar'ın çektiği Terakkiperver partisi kapatılıyor.

    Buraya dikkat!

    ORDU iÇiNDEKi BAZI iSiMLER TASFiYE EDiLMEYiP iZMiR SUiKASTi BAHANESi iLE SERBEST KALIYOR. MUSTAFA KEMAL ÖLÜR ÖLMEZ ERTESi HAFTA HEPSi iNÖNÜ'NÜN DAVETi iLE TÜRKiYE'YE GELiYOR. Ardından pek çoğu Chp den. istanbul milletvekili oluyor. Güya istiklal mahkemeleri bunları inklaplara karşılar diye tasfiye etmiş miş miş miş... Aklımızla oynamayın. Bahane bunlar. Onların hepsini Mustafa Kemal kovdu! Halide Edip Adıvar, M. Kemal Abd ile ittifak halindeyken yanından ayrılmazdı. Ne zaman ki ingilizler ile ittifaka giriştik karşısına geçti hatta muhalif parti kurdu yetmedi Wilson ilkeleri Cemiyetini kurdu. Halide edip'in çocukları Amerika'da ücretsiz eğitim aldı. Kazım Karabekir vs. Nin daha önce istiklal mahkemelerinde yargılanıp yurt dışına gittiğini söylemiştim. Niye asılmadılar? ÇÜNKÜ iNGiLiZLERE MUSUL HAREKATINI SIZDIRDIKLARI iÇiN iDAMDAN YIRTTILAR! Bunların duygusal davranıp mı yoksa korktukları için mi harekatı sızdırdılar bilemeyiz.

    Ama bu harekatı sızdırdıkları ingiliz istihbarat kayıtlarında var. Bu kayıtları yayınlayan kitaplar internette bile satılıyor açıp okuyun.
    ···
   tümünü göster