/i/Devlet

  1. 26.
    +1
    San Remo konferansı:
    1920 de yapılan bu konferansta sevr hazırlanıyor. Abd ve Almanya buradan pay çıkaramıyor. (Farkındaysanız Abd-Vatikan- almanya bu gün hala ittifak halinde ingiltereye karşı) Almanya güçten düşünce ittihat ve terakki kadrosu elemanları Abd yanına geçiyor. Abd sakarya meydan savaşına kadar Türklere sınırsız mühimmat desteği yaptı ama resmi tarih bunu hep sakladı. Neyse san remo'ya göre Fransızlar petrolden %25 ingilizler ise %75 alacaktı. Vatikan ingilizlerden ayrıca Anadolu ve istanbul'u istiyor. Abd ise Musul ve Kerkük'ü. Bir tarafla ittifak yapmak zorundayız. Aynen bu günkü gibi. Amerikanlarla birlikte devam etsek bu denklemde istanbul ve Anadoluyu kaybetme riskimiz var. Ve aynı zamanda M. Kemal, ordu içine sızan Abd ile sonradan sıkıntı yaşayacağını da sezmişti.

    HAAA DIYECEKSiN Ki iLLA Ki BiRi iLE BiR Mi OLMALIYIZ?

    Evet, aynen öyle.. Neden mi?

    Bir tane bile gemin yok ve sınırsız para desteği ile donatılmış emperyalistlerle Kurt sofrasına oturman yetmiyor birde orada ki pastadan hak idda ediyoruz. Boğazlar ve adalar senin elinde olsa neyle koruyacaksın? ingilizler diyor ki Rus gemileri boğazdan gelip bize karşı hamle yapsa neyle engellicen? Okey masasında değilsin. Bu durumda bize dayatılan her konsepti kabul etmek zorunda kaldık. M. Kemal'e Lozan ile birlikte Montro Boğazlar sözlesmesini de dayattılar. Çünkü MECBURDUK. Buradan ve tv den ahkam kesen insanların çoğu o dönemde yaşananları bilmiyor. Bilenlerinde işine gelmiyor. Resmi Tarih bize bu anlaşmaları bir zafer olarak sundu ama biz o masalarda rezil kepaze olduk.
    ···
    1. 1.
      0
      Lozan antlaşmasıyla ilgili kitap okudum pek rezil olmuşuz gibi gelmedi daha detaylı anlatır mısın rezilliği
      ···
      1. 1.
        0
        Güçsüz olduğumuz için her türlü konseptlerini kabul ettirdiler bize. Buna bazı inklaplar falan da dahil. Bu inklaplarin bazılarını küçük şehirlerde uygulayarak yırtabildik bazıları ise kurtarmadı.
        ···
   tümünü göster