/i/Devlet

  1. 1.
    +3
    NiÇiN MUSTAFA KEMAL?

    Samsun'a vize almadan bırak gitmeyi, istanbulda kafasını kaldıranı eziyordu ingilizler. Bütün limanlar onların elinde. Geçmişte Abdülhamid ile sorun yaşayan biri gerekiyor. Ama bunun için bile ingilizler ikna olmakta zorlandı. Karadenizde düzmece bir isyan planlandı.

    GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ARŞiV KAYITLARI...

    M. Kemal samsuna çıktığı gün 2 ingiliz subayı Sivas'a, 2 ingiliz istihbarat subayı da samsun'a gönderilir. ingilizlerin Karadeniz ordu komutanı General Milne, M. Kemal daha vapurdayken Osmanlı dahiliye nazırlığına bir telgraf yollar. Kelimesi kelimesine yazıyorum.

    "Mustafa Kemal isminde bir komutanı Samsun'a 9. Ordu müfettişi olarak gönderiyor muşsunuz. Yanında bir kurmay heyeti varmış. 9. Ordu ingilizler ve Türkler arasında yapılan bir anlaşmayla lağvedilmişken (dağıtılmışken) 9. Orduya bir kurmay başkanı ve bir kurmay heyeti tayin etmenizin sebebi nedir? M. Kemal sivas'a neden gidecek ve neden orada bir toplantı yapacaktır?"

    Yani biz 9. Orduyu dağitmisiz ama M. Kemal'i 9. Ordu müfettişi olarak göndermişiz. Ama öyle bir ordu yok! istanbul Hükümetinin cevabı da aynen şu:

    "Anadoluda bize bağlı üst düzey bir komutanın gezmesi ve bağımsızlık için bazı faliyetlerde bulunması sizi ilgilendirmez, bizi memnun eder"
    Kelimesi kelimesine böyle iken ÜSTELIK BU BiLGi GENELKURMAY ARŞiVLERINDE MEVCUT iKEN BUNU NEDEN TARiH KiTAPLARINA KOYMADIKLARI VE ÜSTELiK YILLARCA BIZE OSMANLI HÜKÜMETINI NEDEN HAiN GIBI GÖSTERDIKLERI MERAK KONUSU.

    SEN HELE OKU BAK NE HAiNLER GÖRECEKSiN...
    ···
   tümünü göster