/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1 -1
    RESiMSiZ OLDU DiĞERi YENiDEN AÇIYORUM

    Olay dün başıma geldi. Bayram oldu biz de hazırlanıp anneannem gile gittik. Tüm 3 dayım, teyzelerim ve nenemle dedem kuzenler hepimiz oradaydık. Misafirler arttıkça benim kazanç da artıyordu aynı zamanda. 150 tl topladım. Neyse saat geçtikçe misafirler azaldı. Artık dayılarımla bayram gezmesine gidecektik. Ben de 14 yaşındaki kuzenimle gezecektik. Artık bayram gezmelerini sevmiyordum. Sonra Eyüp dayım geldi. Bu arada bu dayım öğretmen olmasına rağmen gelene geçene en az 10 dağıtıyor. En fazla da 30 tl
    Bu geldi bu puşt. Bana bayram gezmesine gideceklerini ve bozuğu olmadığını söyledi. Benim 150 tlme karşılık 200 tl verdi. Bunlar gitti ben de kuzenle geziyordum caddede.

    Bu dedi burger kinge gidelim. Ben de açım kabul ettim. Yiyom da yiyom amk. Hesabı ödeyeceğim 50 tl tuttu. Kasiyer de "biraz bekleyin efendim" dedi. Mutfağa gitti. Elinde 2 patatesle döndü. Para üstünü verdi. Hatta verirken de oyalandı.

    Biz yiyoruz papatesleri. Polis sirenlerini duyunca peşine polis takan orosbu çocuğudur diye geçirdim içimden. Polisler bana bakarak "Sahte para basıyormuşsunuz sizi alalım dedi. Kuzeni eve yolladım. Tam 1 saat sorguya çektiler. Ben diyorum ama insafsız çıktılar. Nezarethaneye aldılar beni ve tam 3 saat kaldım.

    Çıktığımda 3 dayım (eyüp de) babam ve dedem vardı. Babam başladı beni dövmeye. Biz seni böyle mi yetiştirdikk falan. 2 dayım tutuyor babamı. Dedem izliyor eyüp gavatı da izliyor. Neyse ki polis dedi o masum diye kurtuldum.

    Babam "peki nerden buldun" dedi.
    Ben de eyüp dayımı verdiğini söyleyince adamı 5 kişi karokolun ortasında dövüyor. Polisler zor kurtardı pici.

    Bu olaydan sonra aldığım tüm paraları dikkatle inceliyorum. Eyüpden paralarımı aldım. Eyüp de bakkaldan almış paraları. Üst tarafında da gibimi tıraş ettikten sonra kalan kıl kadar GEÇERSiZDiR yazıyormuş.

    ÖZET: Dayımın verdiği sahte para yüzünden 1 saat sorguda bir de 3 saat nezarethanede kaldım ve dayak yedim.
    ···
   tümünü göster