/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +294 -93
    Geçen gün benden 6 yaş küçük erkek kardeşime bi işi yapmasını söyledim . Verdiği cevap ise "Ben erkeğim , sen yap. " oldu . Ben de tokadı yapıştırıp "Erkeksin ama kızdan tokat yiyorsun ." dedim .

    Yanlış anlamayın o aptal aptal "Feministim " diye gezinen kızlardan değilim . Sadece , günümüzde çoğu aile erkek evlatlarını " Sen erkeksin otur ablan yapar , sen damızlıksın soyumuzu devam ettireceksin vb. " laflarla yetiştiriyor . Tabi ki erkek ve kızın eşit olmadığı durumlar vardır . Ama sizce de ailelerin bu şekilde davranması geleceğin tecavüzcülerini , kadın katilleri yetiştirmez mi ?

    Bir baba oğlunun sevgilisi olduğunu duyunca gururlanırken , kızının sevgilisi olduğunu duyunca "huur mu olcan başımıza " diyor. Bir misafirlikte kızlara "Git de ablana / teyzene yardım et " denilirken erkeklere " Sen otur oğlum onlar hazırlar " deniliyor . Erkekler sürekli okuması için teşvik edilirken , kızların okuması gereksiz bulunup engelleniyor . Çünkü onlara göre kadınların okuyup mesleklerini eline almaya hakları yoktur . Kadınlar sadece erkekleri eve gelene kadar evi temizleyip , yemeği yapıp , çocuğuna bakmak zorundadır . Tabi yaratılış gereği bi evi çekip çeviren kadın olmalıdır . Ama neden kadınların tek mesleği bu olmak zorunda ki ?

    Özet : Kadın ve erkek eşit değil . Hele bu ülkede hiç değil .
    ···
   tümünü göster