/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +1
    Türkiye işitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, finalde Almanya'yı 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği işitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, dünya şampiyonu oldu.

    italya'nın ev sahipliğinde 19 Haziran'da başlayan ve 16 takımın katıldığı şampiyonanın finalinde Almanya'yı 2-1 yenen ay yıldızlı ekip, üst üste 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. TFF'nin haberine göre italya'nın Eboli kentindeki Dirceu Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada milli takımın gollerini 77. dakikada Mehmet Sert ve 118. dakikada Murat Şimşek kaydederken, Almanya'nın golünü 85. dakikada David Black attı.

    ÜST ÜSTE iKiNCi ŞAMPiYONLUK

    işitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, 2012'den sonra 2016 yılında da dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi. Türkiye, üçüncü kez düzenlenen şampiyonada 2008 yılında da final oynamıştı.

    işitme Engelliler Milli Takımı, grup aşamasında isveç ve Suudi Arabistan'ı 2-1'lik skorlarla mağlup edip, Arjantin ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale grup lideri olarak yükselmişti. Çeyrek finalde Mısır'ı normal süresi 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın uzatmalarında 1-0 mağlup ederek yarı finale çıkan ay yıldızlılar, yarı finalde Rusya'yı 1-0 yenerek adını finale yazdırmıştı.

    Şampiyonada dün oynanan üçüncülük maçında ise Rusya, Arjantin'i 5-1 mağlup etmişti.

    EURO 2016'YA SELAM ÇAKTILAR

    A Milli Futbol Takımımız, Fransa'da düzenlenen Euro 2016 turnuvasında hayal kırıklığı yaşatmış ve gruptan çıkamamıştı. Ay-yıldızlılar, kişi başına 500 bin Euro prim tartışmaları nedeniyle de Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmişti.

    Belki Euro 2016'yı kazanamadık ama...
    ···
   tümünü göster