/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +5
    Arada nadiren girebildiğim sözlüğe, dünyanın birçok yerinde birçok büyük projede görev almış bir doktor fizik mühendisi olarak bu açıklamayı yapma mecburiyeti hissettim.

    Çünkü sözlükte çeşitli pgibolojik sebepler ya da kültürel deformasyon sebebi ile müslüman olarak dünyaya gelip, dinsizleşen kardeşlerimi (evet kardeşlerimi) görünce üzülüyorum.

    Sizleri seviyorum kardeşlerim, sizler müslümanlıktan uzaklaşsanızda yarının islam ümmetinin anneleri, babaları olacaksınız.

    Size enjekte edilen yanlış bilgilerden, size yaptırılan soytarılıklardan nefret ediyorum ama sizi seviyorum. Sevgi merasimini uzatmadan konuya geçeyim.

    Yüce yaratıcının sonsuz tane açıklanabilir kanıtı vardır, fizik gibi Allah'ın varlığını her noktada ispat eden bir bilimin (matematikle birlikte en temel bilimin) hiç alakası olmayan dinsizler tarafından yalan yanlış kullanılması beni üzüyor.

    Herneyse size bahsedeceğim şey şudur: Laplace'in Şeytanı yani nam-ı diğer Laplace's Demon.

    Fizik Biliminin babalarından Laplace der ki :

    Evrenin şimdiki halini geçmişin sonucu ve geleceğin nedeni olarak ele alabiliriz. Bir an için evrenin tüm güçlerinin ve bunu oluşturan tüm varlıkların konumlarını anlayabilen bir canlı olduğunu düşünürsek, ve bunun bu verileri inceleyebileceğini de düşünürsek, aynı anda evrendeki en büyük varlıklardan en küçük atomlara kadar her şeyi hesaba katarak bir hesap yaparsa, hiçbir şey belirsiz değildir ve gelecek de, aynı geçmiş gibi, onun gözlerinin önündedir.

    ...

    Yani, geleceğin geçmişin komple bilgisinin taşındığı her şeyi bilen varlıktan bahsetmektedir. işin özü şudur ki: zamanı herhangi bir uzay kordinatında tek değişken aldığınızda çevrenizdeki tüm parametreler bir fonksiyon üzerinde hareket eden sayısal verilerden ibarettir. Bu fonksiyonu bilen kişi de, geleceği ve geçmişi bilen; nerede ne zaman ne olacağının bilgisine kudretine sahip olandır.

    Hiç şüphe yok ki, bu fonksiyon yahut canlı olarak, bilim dünyasında Laplace's Demon olarak tabir edilen geçmişinin geleceğin bilgisinin herşeyin kudretinin mevcut olduğu kudret Yüce Allah-u Tealadan başkası değildir.

    Bu fonksiyonun çıktısının baştan sona yazılı olduğu yer ise Levh-i Mahfuz'dur.

    Arada böyle örnekleri sizler için ekleyeceğim.
    Titreyin ve kendinize gelin.

    Selamlar.
    ···
   tümünü göster