/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    • Big bang’deki hassas ayarı nasıl tesadüfle açıklayabiliyorsunuz? Big Bang’in nedeni nedir? Eğer bir dizayn edici yoksa yaşam nasıl var oldu? Cansız maddelerin kendi kendine düzenlenip, gelişerek yaşamı ve şuur sahibi insanları tesadüflerle oluşturduğuna gerçekten inanıyor musunuz??

    1) bir torbada 10 tane sirali numara tombala taslari oldugunu dusun. bunlari surekli cekiyorsun. birinci cekisinde sirayla 2-5-4-8-9-1-6-3-7-10 geldi 2. cekisinde sirayla 5-4-7-8-9-10-3-1-2-6 geldi. ve bunu 154 defa tekrar ettin ve 154. tekrarda sirayla 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 cektin. simdi sen buna boyle tesaduf olamaz bunu ozel bir guc mu yapti diyceksin ? hi ?

    • Eğer biz sadece atomlardan oluşuyorsak ve ruhumuz yoksa bazı insanların yaşadığı doğaüstü olayları nasıl açıklıyorsunuz? Mesela geçenlerde oğlu balkondan atlayarak intihar eden bir milletvekili oğlu ölmeden önce üst üste üç gün oğlunun balkondan atlayalarak öldüğünü rüyasında gördüğünü söyledi. Bunu nasıl açıklıyorsunuz? Buna benzer binlerce örnek verilebilir.

    2) yalanina sokuyum diye acikliyorum. 3 gun bu ruyayi gorseydi onlem alirdi. yalan soyluyor o.c. ha gorme ihtimali de var ama yasamin boyunca belki 1 milyon ruya goruyorsun. bir tane olayi olmeden once gormen yine bir yaratici oldugunu mu gosteriyor ? hi ?

    • DNA’daki inanılmaz kompleks bilgi nereden geldi? Bilgi kendi kendine oluşamaz. Onu oraya biri koymuş olmalı değil mi?

    3) aciklamayi 1. maddede yaptim zaten .

    • insanlarda neden doğuştan gelen dua ve ibadet etme isteği var? Neden insanlık tarihi boyunca dinler hep var oldu?

    4) dogustan gelen dua etme istedgi filan yok .senin ailen ve cevrenin etkisi bu. https://www.youtube.com/watch?v=SRxPpBNNgOs su video aslinda bunu cok iyi ozetliyor .

    • Bir şeyin varlığını ispatlamak için o şeyden bir tane bulup göstermek yeterlidir. Fakat yokluğu ispatlamak için ise tüm evreni araştırıp yok demek gerekir. Madem yokluğu ispat bu kadar zor neden Allah’ın yok olduğundan bu kadar eminsiniz? Allah var ama siz görmek istemediğiniz için “yok” diyor olamaz mısınız?

    5) ben diyorum ki king kong isimli bir maymun var dev gibi ve gorunmez. ama bana gorundu. aslinda bizim tanrimiz oymus. bana soyledi. simdi sen bunun yalan oldugunu soyliyceksin degil mi ? peki butun gezegenleri gezip dolasip onun yoklugunu ispatladin mi ? hi ?

    • Canlılardaki dizayn hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir dizaynın “dizayn eden biri”ni gerektirdiği çok açık değil mi? Mesela bir bilgisayar asla kaza veya tesadüfle ortaya çıkamaz. Akıllı ve plan yapabilen, bilinç sahibi bir dizaynıra ihtiyacı vardır. Peki canlılar insanların yapabileceğinden çok daha karmaşık ve üstün dizayna sahip olmasına rağmen neden tesadüf eseri oluşsun?

    6) darwin baba bunlari aciklamis zaten. ilk basta mukemmel degildin , zamanla evrimleserek mukemmellesiyorsun. uzun boylu agaclarin oldugu yerde kisa boylu zurafalarin olerek yeni nesilin uzun boylu dogmasi ve giderek daha uzun boylu nesil olusmasi gibi. ki hala insanoglu muhtesem degildir , bir cok kusurumuz var : erkeklerin saclari dokulur , kadin erkek herkesin disi erkenden curur , kuyruk sokumu , apandist gibi ise yaramayan organlarimiz vardir vsvs

    • Evrendeki tüm madde nereden geldi? Neden sadece yokluk olması gerekirken varlık var?

    7) bu soruyu cevaplayacak babayigit yok ama sirf cevaplayamadigin icin kolaya kacip allah var oooleyyy o yapti demek sacmalik

    • Dünya üzerindeki milyarlarca insanın hemen hepsinin bir yaratıcıya inanmasını neye bağlıyorsunuz?

    8) dunyadaki ateist nufus 1 milyardan fazla. dunya nufusunun 6 milyar oldugunu varsayarsak %16 ateist %84 inanan. %84 hemen hemen hepsi mi demek ? ayrica dunyadaki cahil iq seviyesi iki basamakli insan sayisi da bir hayli yuksek. bunu da belirtmek isterim .

    • Hz. muhafazid (sav) sizin dediğiniz gibi Allah’tan vahiy almadıysa nasıl 1400 yıl boyunca ve hala insanların onun dinine bağlı kalmasını nasıl sağladı?

    9) asil bu soruyu benim sormam lazim. 1400 yillik bu masala , hem de okumadan nasil inanabiliyorsunuz ? hi ?

    • Kuran sizin dediğiniz gibi 1400 yıl önce yaşamış bir insan tarafından yazıldıysa neden sanki yeni yazılmış gibi güncel ve dil olarak taze? Neden Kuran ateistlerin o kadar uğraşmasına ve gelinen bilimsel seviyeye rağmen çürütülemiyor? Neden binlerce bilim adamı Kuran’a sonuna kadar bağlı? Neden Kurandaki bilgiler günümüz bilim seviyesi ışığında yalanlanamıyor?

    10) cunku kuran i okumuyorsunuz. aranizdan 3-5 uyanik cikip her sene bilimdeki yeni buluslara gore kurani yeniden yorumluyor. tipki pulsar yildizini tarik suresine gore yorumladiklari gibi. ulan madem kuranda yaziyordu neden daha once soylemediniz ? isigiyla karanligi delen yildiz simdi vuruslariyla cisimleri delen mi oldu ? neden eski meallerle simdiki mealler hep farkli ? hi ?
    ···
   tümünü göster