/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    Evet şimdi durum böyle olabilir ama beyler şimdi ilk önce Mustafa Kemal Atatürk'ü ele alalım adam 57 yaşında öldü ve ömrü boyunca 3997 kitap okudu. Türkiye'de senede okunan kitap ortalaması 15 siz düşünün. Atatürk'ün 9 yaşında hafız olduğunu bilmeden ona dinsiz ve din hakkında bilgisi yok dediniz. Kur'an'ın Türkçe mealini yaptırmış adam neden insanlar cahil kalmasın dini öğrensinler diye dinsiz bir kişi insanlara dini öğretmeye çalışır mı? şimdi çıkarlar hacı hoca astı derler o hacı hocalar dini kullanarak insanlar üzerinden prim yapıyordu insanlar onları peygamber gibi görüyordu. Atatürk dil bilmiyordu demişsiniz adam okuduğu dönemlerde Fransızca dersinden en yüksek notu almıştır. fransızca hariç arapça ingilizce ve almanca biliyordu. matematikten anlamaz yazmış birisi adamın geometri kitabı var. şimdi bir halk çocuğu olan Mustafa kemal bunları yapmış.
    Ama babası padişah olan her emri yerine getirilen getirilmezse başı kesilen her istediği olan her imkana sahip olan zenginlik içinde saray hayatında büyüyen Fatih Sultan Mehmed ise din ile büyüdü dönemin en iyi alimleriyle çalıştı 9 dil biliyordu. atatürk'te o alimlerle çalışsa o da Fatih gibi olurdu. ama Atatürk'ün elinde imkan yoktu ve ona rağmen bunları yaptı.
    Benim ikisine de lafım yok ikisi de benim Atam ikisi de kültürlü insanlar. ikisi de askeri deha olan insanlar ama birisi saray hayatından çıkmış her istediği olmuş döneminin en zeki insanları tarafından çalıştırılmış ve böyle olmuş diğeri ise mahalle mektebinden çıkmış ve yeni bir ülke kurmuş. Tamam Fatih daha kültürlü olabilir ama ne bu birini küçük düşürme çabaları ikisi de bizim Atamız bunu unutmayın
    ···
   tümünü göster