/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    +1
    1.si trablusgarpta orduyla savaşılmamıştır. Atatürk gazeteci kılığında halkı kışkırtıp halkla savaşmıştır ve başarılı olmasa da italyan ilerleyişini durdurmuştur.

    2.si balkan savaşında ise sayıca bizden üstün olan düşmana karşı savaşın kaybedilmesi mustafa kemalin suçu değil o savaşı yöneten kumandanın beceriksizliğidir

    3.sü çanakkalede teçhizat ve sayıca fazla olmalarına rağmen savaş mustafa kemalin düşmanın çıkartma yapacağı yerleri tahmin etmesiyle ve askerlerimizin cesaretiyle kazanılmıştır. (Emin olki eğer mustafa kemal o savaşta olmasaydı rumların bini olacaktın)

    4.sü kafkas cephesinde ise askerlerin soğuktan ölmesi söz konusudur. Herhangi bir savaşla kaybedilmemiştir.

    5.si filistin cephesinde ise mustafa kemal savaş devam ederken gelmiş ve ölmeye sürüklenen askerleri suriyeye kadar çekmiş ve daha fazla olabilecek bir zaiyatı önlemiştir. Ki ingilizlerin baskısı devam ediyorken geri çekilmek ve geri çekilirken ki adamların sayısının yüzde 95ini kurtarabikecek bir genaral dünyaya 500 yılda bir gelir.

    6.sı Kazım karabekirin ermeniler karşısındaki yenilgisi kurtuluş savaşından önce olmuştur. Ordusuyla birlikte mustafa kemale katıldıktan sonra yenilgisini telafi etmiş ermenileri yenip savaş toplarını almıştır hatta.

    7.si anteple-maraşla ilgili bir bilgim yok.

    8.si ismet inönüye savaş planını ve stratejisini veren mustafa kemaldir. Ismet inönü sadece savaşta planları uygulamıştır.

    9.su sakarya savaşında ise yunanlar seferberlik ilan etmiş ve tarihteki toplayabildikleri en büyük ordularını toplamış ve sayıca kat kat bizden fazla olan yunan ordusu karşısında bir önceki savaşta alınmış mağlubiyet üstüne (ki askerlerin moralleri ve teçhizatları önceki savaşta tükenmişti) toplayabildikleri son teçhizatlarla sakaryada bir tarih yazmıştır bre cahil. Ordaki şehitler bunu görseydi yüzüne tükürürdü. Ve şunu bilki fevzi çakmağın askerlik süresi mustafa kemalin yaşına eşittir ve buna rağmen her gireceği muharebede mustafa kemale danışmıştır
    ···
   tümünü göster