/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1 -1
    Evet arkadaşlar, 99 gibi ilk gençliğini yaşamış bir abiniz olarak size bazı şeylerden bahsedeceğim. O yıllarda liseli binlerdik, ama şimdikiler gibi değildik...

    Geçen bi muhabbet duydum liseliler arasında, kanım dondu şerefsizim...

    -Oğlum lan bizde ergendik lan, ama o yıllarda hala 90'lardan gelen saygı vardı. Kavgada bile anaya küfür edilmezdi.

    -Kız arkadaşlarımız da olurdu, beraber arkadaş grubunda takılır, bazen aynı evlerde bile uyurduk fakat kimse kimseye yan gözle bakmaz, taciz etmez, tabiri caizse şimdiki liseliler gibi kimin ski kimin zütünde bi hayat yaşamazdık.

    -Kankalarımız, dostlarımız önemliydi lan. Onlar için herşeyi yapardık, şimdiki gibi sürekli laflarla birbirini "ezmeye" çalışan rampa saçlı oçlar değildik.

    -Ülkeye, bayrağa saygı duyulurdu lan. Şimdiki gibi küçük yaşta yobaz olup, ölüye diriye küfür saydıran oç'ler dolmamıştı heryere. istiklal marşları asker düzeninde ve saygısında okunur, 10 Kasım'da göz yaşı dökerdik, Atamıza ve bizim için yaptıklarına.

    -Salak ve cahil binler yine vardı ama bu kadar özenti değildik lan. Amerikan özentisi instagram, youtube binlerimiz yoktu. Mahallelerde bizden 3-4 yaş büyük abilerimiz olurdu. Bizlere yol gösterirler, sigara içerken görürlerse kızarlar, ailemize saygıda kusur etmezlerdi.

    -Bi kızdan hoşlanırsak, ve duygularımız karşılıksız değilse, şimdiki binler gibi ferresinu çekmezdik. Elini tutmaya kıyamazdık lan.

    Fakat şimdi bakıyorum da, bir kısım liseli ağır cahil ve yobaz, diğer kısım ise modernliği g.tünden anlamış dejenere sürüsü...
    ···
   tümünü göster